Tudok ritkán használt ízes magyar szavakat? Vagy csak ritkán használt szavakat?
A bazsalygást én most látom/hallom életemben másodszor..
Egyébként pont a héten vádolt meg egy tőlem fiatalabb korosztály képviselője, hogy mennyire öreges már az, hogy néha használom kijelentések végén azt, hogy "nemde".
@ delusion:
Szerintem legközelebb mondd neki így: "nemdebár", és figyeld az arckifejezését. ;)
-------
A bazsalyog szerintem nem olyan ritka, én szoktam használni néha.
Nemrég hallottam egy Debrecen környékén használt szót, ami nagyon tetszik: kormalkodik.
Kérdező, ha élsz még egyáltalán, jelezd, hogy érdekelnek-e régebbi kérdések, amikben tájszavakat gyűjtöttek. Ha igen, előkeresek párat. :)
A "zimankó" szerintem nem olyan ritka; legalábbis egy első osztályos olvasókönyvben is benne van (AK), nemdebár? :P
Bár a kérdező nem jelentkezett még, de azért mutatok valamit, lehet élvezkedni egy kicsit:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__265532..
Ott ajánlottam ezt a kérdést is még 07. 16-án, de úgy tűnik, nem lett eredménye. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!