Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen tipusú feladatokkal...

Milyen tipusú feladatokkal gyakorolhatnék? (többi lent)

Figyelt kérdés
Már 7 éve tanulok nemzetiségi tagozaton németet, de úgy érzem csoporttársaim(nem mind) nyelvileg előrébb vannak. Nyáron szeretném magam felhozni, szerintetek milyen tipusú feladatokkal tudnám bővíteni a szókincsem és a nyelvtanomat is fejleszteni?

2012. jún. 28. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Nézz filmeke, olvass könyveket és keress magadnak német beszélgetőpartnert, elég sok "language exchange" weboldal van, ahol vannak németek.
2012. jún. 28. 10:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem rengeteget jelentett angolnál és németnél is egyaránt a külföldiekkel való chat és levelezés. Szerintem keress magadnak német levelező partnereket. Eleinte sokat kellett a levelekhez szótáraznom, sokat kellett gondolkoznom, hogy hogyan is rakjam össze a mondatot, aztán belejöttem. Emellett a német szövegek fordítása is hasznos lehet, pl dalszöveg vagy idézet vagy bármi, ami érdekel. Én angolból sok dalszöveget fordítottam és sokat fejlődtem akkoriban. Nézz meg olyan filmet németül és német felirattal, amit már sokszor láttál. Pl a Shrek nagyon jól érthető. Ezek olyan dolgok, amik nyári szünetre elképzelhető programok. Viszont ha még komolyabban gondolod, akkor oldhatsz meg tényleges teszteket, feladatokat is, tele van velük az internet. Sőt, gondolom van német nyelvű rejtvény is az interneten.
2012. jún. 28. 19:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm.:)
2012. jún. 29. 09:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az előző válaszoló írásához csatlakozva mindjárt küldök is neked egy linket, ahol keresztrejtvényeket tudsz megfejteni.

[link]

Kattints az egérrel a vízszintes, vagy függőleges szó első kockájára és jobb oldalon megjelenik a kérdés.

2012. jún. 29. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Gondolkodtam, hogy elküldjem-e ezt a filmet, ha megnézed, akkor rájössz, hogy miért.

Mégis elküldöm, mert elég könnyű a szövegét megérteni. az, hogy magyarul is le van fordítva, nagyon sokat segít. De a történet?!

http://www.youtube.com/watch?v=opHUbClNCdg

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=U1UeG6LXwFU..

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=OjpgbkqcHn4..

Ennyit találtam, ha valahol esetleg megvan a folytatás, akkor elküldhetnétek nekem is, mert most már nagyon érdekel a befejezése.

2012. jún. 29. 11:42
 6/7 anonim válasza:
nekem a szókártya készítés eléggé működött
2012. jún. 29. 18:28
 7/7 anonim válasza:

[link]

Itt találsz bőven forditgatni valót

2012. júl. 14. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!