Miért adta meg a technika tanár az osztálytársamnak az ötöst?
Mert készségtárgyakból meg szokták adni, ha azon az egyen múlik, hogy kitűnő legyen.
Ha neked is minden más ötös lett volna, te is megkaptad volna.
Idegesítő dolog, amikor valaki a társadalom által felépített virtuális elvárásoknak akar megfelelni, ahelyett, hogy inkább önmagának akarna.
Azért adta meg a technika tanár az ötöst, mert nyilván nem akarta hogy lelkiismeret furdalása legyen amiatt, hogy egy anyuka, akinek az idiotizmusa az eget veri, szomorkodik.
Nem tudom, én személy szerint hármast adtam volna neki, csak azért is. Az anyuka azt hiszi, hogy attól, hogy ötöst kapott rá a fia év végén, az azt jelenti, hogy ő tényleg jelesen dolgozik technika órán? És azt hiszi, hogyha valaki hármast kap valamiből az egyértelmű jel arra, hogy a gyereknek fogalma sincs a tantárgyról?
Én is átérzem a helyzetedet. Tavaly hármas voltam fizikából, és év végén második lettem egy iskolai fizikaversenyen. Tudod ki kapott ötöst? Az, aki bemagolta a tanagyagot. Ez is egy tipikus tanári tévedés. A szorgalom nem jelent ötöst. A tudás jelent ötöst. Hiszen lehet valaki szorgalmas mint a méh, ha nem tudja összerakni amit tud, akkor pont annyit tud, mint a Wikipédia.
Prentin
Minthogy nem ismerem a részleteket, az anyuka viselkedését és egyéb körülményeket, nem mernék állás foglalni.
Viszont ismerem az előttem szólók írását, mert elolvastam. Ennek alapján arra gondolok, van még mit tanulni. Megfigyelhető, hogy vélemények sarkossága és árnyaltsága, valamint az ismeret mennyisége között szoros összefüggés van.
Ne a jegyek érdekeljenek! Magadnak felelj meg mindig! Ha valakiből kiverik a kitűnő bizonyítványt, az attól még közel se biztos, hogy sikeres és boldog ember lesz. Sőt az se biztos, hogy aki általános iskolában vagy gimiben kitűnő, az a felsőoktatásban vagy az életben is kitűnően fog teljesíteni.
Ezt neked kell akarni! Ne a szüleid szabják meg, hogy mire vagy képes vagy hogy mit akarsz elérni, se a tanár, se másik diák! CSAK TE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!