Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan alakult ki a világminde...

Hogyan alakult ki a világmindenség?

Figyelt kérdés

Én itt kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ki miben hisz:

Hogyan alakult ki a világmindenség?

Valaki szerint egy robbanás által jött létre minden, van aki szerint Isten teremtette meg, viszont valahogy Istennek is lennie kellett.

2012. jún. 20. 11:59
1 2
 11/16 Vree ***** válasza:

Én azt nem értem miért kell a vallást belekeverni. Van ami tudott vagy tudható. Ha valaki ettől tökéletesen függetlenül valamit kigondol és hisz...Jó, szerintem meg a Star Trek-es ufók lőtték ki egy lézerbizillátorból és így lett. És? Akkor mi van?

Arra hogy megvizsgálható tények alapján hogyan lett meg azért nem lehet válaszolni, mert nem értjük tökéletesen hogy a világ hogyan működik (mi az idő, mi az anyag, és így tovább). Valameddig vissza tudunk menni, valamilyen szintig meg tudjuk a dolgokat érteni, és ebből van egy magyarázatunk, de attól hogy van egy ősrobbanás-elméletünk, ami pont jó ha kiindulópontot akarunk a fejünkben választani, mint mondom ettől még nem jelenti azt hogy azon kívül semmi sincs vagy nem is volt. Az ősrobbanás maga sem ad választ arra hogy mi indít mondjuk el egy ősrobbanást (jó, vannak mindenféle bránelméletek, de az ősrobbanással ellentétben ami a csillagok mozgásában aránylag jól követhető, a húrelméletek még elég erősen megmaradtak egyelőre a bizonyítatlan hipotézis szintjén, szóval még nem tudni mi lesz a nyerő megoldás.)

2012. jún. 20. 19:45
 12/16 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek Istenbe.

És van egy olyan elmélet,hogy 2 univerzum összeütközött és ez váltotta ki az ősrobbanást.

2012. jún. 20. 20:18
 13/16 Vree ***** válasza:

^Az lenne a húrelmélet, és az univerzumok amiket említesz a bránok. (Ebben a modellben a mi világunk is az.)

Ezt véletlenül találtam ma.

[link]

2012. jún. 20. 21:06
 14/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, abban ugye egyetértünk, hogy a világ nem szex útján jött létre. Legközelebb nézd meg a kategóriát, ahova teszed a kérdésed.

De a moderátor ezt a tudományok közé tette, holott te arra vagy kíváncsi, ki miben hisz. Ez akkor ugye vallási kérdés. Ha megtennéd, hogy legközelebb oda teszed...

Kedves kérdező: a tudományok között erre egyetlen válasz létezik, amit az egyik válaszoló már leírt: 2 membrán ütközése okozta az ősrobbanást. Nézz utána a membránelméletnek.

Hitekkel a tudomány nem foglalkozik. A számítógéped sem hit alapján működik.

Amúgy ebben a kategóriában már 4-szer volt ez a kérdés.

2012. jún. 20. 23:15
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ez ebben az évezredben nem fog kiderülni. Elképzelések vannak de nagy biztonsággal senki sem tudja.

Ökörköri

2012. jún. 24. 19:04
 16/16 anonim válasza:
Ez egyszerű. Én csináltam
2012. szept. 28. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!