Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan alakult ki a világminde...

Hogyan alakult ki a világmindenség?

Figyelt kérdés

Én itt kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ki miben hisz:

Hogyan alakult ki a világmindenség?

Valaki szerint egy robbanás által jött létre minden, van aki szerint Isten teremtette meg, viszont valahogy Istennek is lennie kellett.

2012. jún. 20. 11:59
1 2
 1/16 anonim válasza:
szerintem isten nincsen tehát robbanás, aztán evolúció
2012. jún. 20. 12:00
 2/16 anonim válasza:
Szerintem rossz a kategória.
2012. jún. 20. 12:01
 3/16 anonim válasza:
100%
azt nem tudom hogy alakult ki, de, hogy ez a kérdés nm a szerelem szex kategóriába tartozik az tuti.
 4/16 anonim válasza:
#1: és a robbanás előtt mi volt? :)
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A robbanásban jött létre az idő is, tehát a kérdés értelmetlen. Ugyanúgy, ahogy az is, hogy mi van az Északi-sarktól északabbra.

A kérdés mindjárt átkerül valahova, ahol gondolom minimum 6e23 ugyanilyen van, tehát nem is tudom, mér válaszolok.

2012. jún. 20. 12:06
 6/16 anonim válasza:
50%
A kérdező nem azt kérdezte, hogy alakult ki az élet meg a Föld. Egyébként nekem az egyház vegyes álláspontja szimpatikus, az életet Isten teremtette, és utána az evolúció során alakult ki minden más. Ja és Isten nem teremtmény, hanem öröktől fogva létezik, és igen ezt nehéz megérteni, hiszen nem tudjuk felfogni azt, hogy örökké, mert akkora bemérhetetlen időtávolság. :)
2012. jún. 20. 12:07
 7/16 /Anita_'94/ ***** válasza:
A 12:07-es válasszal maximálisan egyetértek.
2012. jún. 20. 12:28
 8/16 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"Ja és Isten nem teremtmény, hanem öröktől fogva létezik"

Na de ilyen alapon mondhatjuk, hogy a szingularitás, aminek a tágulásával a világ keletkezett, szintén örök idők óta létezik, és így Occam borotvájával kiesik Isten. Vagy ha nem szeretjük Occamot, akkor vehetjük a hermetikus hagyományt és azt mondjuk, hogy Isten nem a világot teremtette, hanem a Demiurgoszt, és már csak az utóbbi teremtette a világot.

2012. jún. 20. 12:39
 9/16 anonim válasza:
hollófernyiges, mondhatjuk igen, mindenki abban hisz, amiben akar. Ezen úgy sem lehet változtatni, mert a hitet nem lehet kikényszeríteni vagy kívülről megváltoztatni, vitakozni meg nem érdemes rajta. :)
2012. jún. 20. 12:55
 10/16 anonim ***** válasza:
Az ősrobbanásra és az evolúcióra annyi bizonyíték van, hogy tulajdonképpen tényként kezelhetőek. Az élet kialakulására vonatkozólag már kevesebb tényszerű adatunk, de az univerzum olyan mérhetetlenül hatalmas, hogy én (hiszem) biztos vagyok benne, hogy teljesen véletlenszerűen kialakulhat és sok-sok millió alkalommal ki is alakult, csak olyan roppant távolságokra vannak egymásól (időben és térben is), hogy soha nem kerülhetnek kapcsolatba.
2012. jún. 20. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!