Megtudom csinálni és szerintetek mit csináljak jövőre?
Egy átlagos képességekkel rendelkező gyerek az egész éves tananyagot meg tudja tanulni megközelítőleg 4-6 hét alatt.
Nekem anno sikerült egy tantárgy 4 éves anyagát megtanulnom egy hét alatt egyedül...
Szóval abszolút nem lehetetlen felkészülnöd 5 tárgyból még 5-ösre sem, nemhogy kettesre.
Más kérdés, hogy inkább össze kéne szedned magadat, kikezeltetni aztán normális életet élni.
Először is: nyugi, az idegeskedéstől nem lesz jobb... Tudom, ezt kívülről könnyű mondani, de tényleg próbáld meg. :)
Másodszor: Ha 5 tantárgyból buktál, akkor nincs pótvizsga, hanem évismétlés van, kötelezően. A másik lehetőség, hogy a sok hiányzás miatt nem tudnak osztályozni, így vizsgalehetőséget biztosítanak, hogy ne kelljen osztályt ismételni. Jó lenne tisztázni, hogy most akkor mi a konkrét helyzet.
További kérdés, hogy miért nem tudtad megtanulni a tananyagokat; nem értetted, vagy nem voltál eléggé szorgalmas? Sajnos, ha nincs meg a rendszeres külső kényszer (jelen esetben a mindennapos házi feladatok), akkor sokan hajlamosak a halogatásra; így meg evidens, hogy nem tanulnak rendesen.
Azt gondolom, hogy ha csak a szorgalommal volt problémád, akkor egy kemény elhatározással nem lehetetlen a dolog; ha a megértéssel (is), akkor magántanár segíthet.
A magántanulói jogviszony kétféleképpen jöhet létre:
1. Saját kérésre (18 év alattiaknak szülői kérésre)
Ez esetben tényleg egyedül vagy; év elején megkapod az egyes tantárgyakból a tanmeneteket, amik alapján tanulhatsz.
2. Az iskola javaslatára (ritkaság)
Szintén megkapod előre a tananyagot; de az iskola köteles melléd tanárt biztosítani heti 10 órában. Ezt azzal is ki lehet váltani, hogy a rendes órarend szerinti órákra bejársz, így inkább ezt szokták alkalmazni.
Meg kellene kérdezned, hogy ha te kérelmezed, akkor megengedik-e, hogy beülj órákra; lehet, hogy belemennek.
A tudásodról a törvény szerint vizsgákon adhatsz számot; de van, ahol megmondják, mikor vannak a dolgozatok, és be lehet menni megírni. Ez talán könnyebb, de nem szabályos.
A jogviszonyt egyébként a jegyző engedélyezi, tehát az igazgatónak címzett kérelmet átküldik a jegyzőnek, és ő dönt.
A betegséget pedig tényleg kezeltetni kellene, nem élheted le így az életedet...
Üdv. :)
Pótvizsga 8 tantárgyból? Akkor le vagyok maradva, én még a max. 3-nál tartok... De hát nem volt szükségem arra, hogy tudjam, a környezetemben senkit nem érintett. :)
Szerintem akkor kérd el valakitől a füzeteket mielőbb, és állj neki az elejétől kezdve. Minden hétköznap szánj időt a tanulásra, mintha suliban lennél. Így napi 4 X 45 perc lenne, de a matekból szerintem duplázni kellene, mert azzal máshogy nem leszel kész augusztus végéig. Meg nem tudom, mi a 4. tantárgy (a matek, fizika, kémia mellett).
Szigorúan tarts szünetet az "órák" között (10 - 15 perc), mozogj, szellőztesd ki a fejed.
És ha valami nem megy, kérj segítséget valakitől.
És nem ér ellustizni azokon a napokon, amikor más programod is van, pl. a terápia. :D
Persze egy hosszabb nyaralás más, de szerintem most kénytelen leszel ott is egy kicsit tanulni.
Sok sikert. :)
15. most vagyok kilencedikes :) vagyis ha minden jól megy akkor most megyek tizedikbe :)
Az utolsónak köszönöm... Én is így terveztem, a negyedik német úgy néz ki hogy ki tudok menni Németországba rokonokhoz és Ők tudnak segíteni :)
Szívesen, és sok sikert. :)
Majd számolj be augusztus végén, hogy mi a helyzet, hogy sikerültek a pótvizsgák, és mizu a magántanulói jogviszonnyal.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!