Diplomaosztóval kapcsolatba kérdezem, hogy aki nyelvvizsga hiányában csak tanúsítványt kap, ő is ugyan úgy talárban veszi át a tanúsítványát?
Jogos, és elnézést kérek mindenkitől!
Bocsánat.
De hogy a fenébe nem sikerül egy középszintű nyelvvizsga???
Azért az már eléggé alap, még iskolában is lehetséges legalább arra a szintre (középiskolában!!) felkészülni...
Képzeld kedves válaszadó,nem mindenkinek van nyelvérzéke és pénze erre.
Nekem pl középsuliban 4 különböző tanárom volt,alapszintre épphogy eljutottam,azóta próbálom,de rengetegbe kerül.
Pedig nem vagyok hülye,két mérnöüki diplomám lesz a kezemben amint megcsinálom (most már dolgozom,cég fizeti)
Konkrétan nem tudom, melyik főiskola hallgatója vagy, mik ott a szokások.
Én ugyan nem mentem el a diplomaosztóra, de a fotókat láttam; és úgy emlékszem, nálunk senki sem viselt talárt.
Szerintem jobb lenne, ha az évfolyam- / csoporttársaidat kérdeznéd meg, ők biztos jobban ismerik a helyi szokásokat. Ha van csoportos levelezőlistátok vagy közös honlapotok, az a leggyorsabb módja az információ megszerzésének. :)
És ne haragudj, hogy én is ezzel jövök; tudom, hogy bocsánatot kértél a helyesírás miatt... De mégis leírom, hogy remélem, csak véletlen volt a "kapcsolatban" (n nélkül) és az "ugyanúgy" (külön írva).
Gondolom, felhívták a figyelmeteket, hogy egy pedagógus beszédének példaértékűnek kell lennie; ill. a helyesírási hibák sem megengedhetők.
Sajnálatos, hogy ennek ellenére a pedagógusok egy része nem a köznyelvi normának megfelelően beszél. :(
A nyelvvizsga témájához csak annyit szólnék, hogy sajnos ezen a területen is problémák vannak a közoktatásban. :(
Sok iskolában annyira alacsony a színvonal, hogy nem elegendő a vizsgához csak a tanórákon való részvétel. Kell a plusz tanulás, de szerencsére ezt meg lehet oldani magántanár nélkül is. Szorgalom, jó könyvek, CD-k vagy más hanganyagok kellenek hozzá, és sok-sok próbateszt (begyakorlás céljából).
Üdv. :)
Köszönöm a válaszokat.
Igen, véletlen volt a helyesírási hiba. Megtörtént, már nem tudok ellene semmit tenni. Sajnálom, hogy szétszórt és figyelmetlen vagyok. :( Tudom, hogy ez nem mentség, nem kifogás, de ez van sajnos. (Az okokat nem részletezném.)
A nyelvvizsgával kapcsolatban nem azért tettem fel a kérdést, mert nincs nyelvvizsgám, csupán tájékozódás szempontjából.
Amúgy nem értem magam, hogy miért teszek fel itt kérdéseket...szerintem semmi értelme.
A legtöbb ember csak okoskodni akar, nem pedig érdemi választ adni, vagy esetleg segíteni. És most nem a helyesírási hibákra gondolok, mert a Kedves Válaszadótól az jogos volt. Ilyen hibát ne kövessen el az ember, főleg ne egy olyan ember, aki pedagógus szeretne lenni.
Azért ne szívd annyira mellre. :)
Csak mostanában iszonyatosan ki vagyok akadva azokra a tanítókra, akik nem használják a -ban / -ben ragokat, holott a köznyelvi norma szerint kellene beszélniük. És ennek ellenére elvárják, hogy a gyerekek bemagolják a szabályokat, és alkalmazni is tudják...
Az ennél is súlyosabb hibákról nem is beszélve.
A kérdések kiírását illetően nagyjából egyetértek, mert a felhasználók jó része inkább csetnek tekinti a GYK-t, vagy egy olyan lehetőségnek, ahol arctalanul kiőrjöngheti magát. Ez van. :(
Minden jót neked, és bármi is a problémád, remélem, hamar megoldódik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!