Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetne igy vizisĺzni? Fenn...

Lehetne igy vizisĺzni? Fenn maradnánk a vizen?

Figyelt kérdés
arra gondoltam hogy ha egy gyors folyoba levernénk egy cölöpöt, kötelet kötnénk rá majd megprobálunk sielni. Lehetséges ez? Jo lenne mert drága a csónak :)
2009. júl. 3. 01:13
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Nem hiszem hogy van olyan folyó ami olyan gyors hogy egy vízisín fenn tudj maradni,de ha mégis elég veszélyes lenne

Ha oda kötöd magad és elesel ..azért fulladsz meg.

Ha csak fogod a kötelet..akkor meg ha elenged akkor elvisz a víz és beverheted a fejed egy kőbe/fába és ezért fulladhatsz meg.

Háát nem tudom elég ..elég veszélyes lenne ez a móka.

2009. júl. 3. 06:56
 2/6 anonim ***** válasza:
elvileg igen.
2009. júl. 3. 07:31
 3/6 anonim ***** válasza:

A víz sebessége egy átlagos hegyi patakban (szerintem)elég lenne, viszont az egyenetlen sebesség és hullámok miatt valószínűleg nem lehetne fent tartani a lécet...

Mindez úgy "általában", de egyébként szerintem lehetne találni egy-két olyan "különlegesebb" helyet, ahol viszonylag egyenletes víz-folyás alakult ki... itt valószinűleg a vizisízés kezdete és befejezése lenne csak nehéz.

(Hivatkozásaim: Discovery MithBusters ide vágó része :D - lehet e vizisízni kajak után kötve - a többszemélyes versenykajak sebessége elég volt, annyival szerintem egy gyorsabb patak is folyik.)

2009. júl. 3. 08:02
 4/6 anonim ***** válasza:

nem vizisí, de válaszol a kérdésre szerintem:

http://www.youtube.com/watch?v=fFQKP5z6OcA

2009. júl. 3. 08:07
 5/6 dellfil ***** válasza:
Igen. Akár "gyakorlópályát" is építhetnénk hozzá: Gondolj a futópadra. Még otthon is vízisielhetnél, ha elég nagy a kéglid. :D
2009. júl. 3. 11:16
 6/6 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat, jo az a video
2009. júl. 3. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!