Genetikailag bizonyított a finnugor-magyar rokonság?
Így van.
Soha senki sem beszélt genetikai rokonságról.
Itt csak nyelvrokonságról van szó, ami egészen más.
genekailag japánok vagy a törökök a rokonunk.
és csak nyelvileg van rokonítva a finnekhez.
nah én a finn -magyar elméletet cáfolom.
nyelvészet.
ez olyan mintha közeli rokonomat keresem az osztályban és egyszer megszólal valaki te hüle(direkt írva hibásan) és felvidul jé rokonom .kb ilyen az elmélet hogy csak nyelvtanilag helyes.
tudom hogy nagyon hülye példát írtam xD
ha már nyelvtani elmélet azt mondja régészetileg meg mással pl.: genekailag és támasszák alá mert azok nélkül szerintem semmit se ér az elmélet,szinte találgatás.
genetikai rokonság minden ember között van. ugyanakkor a finnek nem közeli rokonaink genetikailag, inkább a szlovákok. Jelenet ez valamit? Nem igazán, hiszen tudjuk, hogy a magyar nem szláv nyelv.
Az észt és a finn nyelv szinte azonos, a két nép valaha egy volt, de mégis közelebb állnak az észtek a lettekhez és oroszokhoz genetikailag.
Egyébként a honfoglalás kori sírokban talált emberek közelebb állnak a finnekhez, mint a maiak.
a mostani magyarok közül a csángók állnak legközelebb a finnekhez.
a nyelvrokonság egyébként 100% bár divatos ezt cáfolni.
Genetikával bizonyítani nyelvrokonságot?
Hülye vagy, kisfiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!