Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Genetikailag bizonyított a...

Genetikailag bizonyított a finnugor-magyar rokonság?

Figyelt kérdés
2009. júl. 2. 18:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Lássuk be, hogy a genetikai és a nyelvi rokonság két különböző dolog. A dédnagymamám például sváb, ha az én mitokondriális DNS -emet megvizsgálnánk, nyilván valamilyen germán csoportba kerülne. Ettől én még magyar vagyok, magyar az anyanyelvem, németül csak a gimnáziumban tanultam meg. Ugyanígy, ha egy népcsoport sok apróbb népelemet olvaszt be, ezek átveszik a közös nyelvet, de a leszármazottaik genetikailag különbözni fognak az alapnépességtől. Ha elég ilyen népelem olvad be, az eredeti nyelvet kialakító népesség genetikailag jelentéktelenné zsugorodhat az ő nyelvüket anyanyelvként beszélő, ám genetikailag különböző eredetű emberek között.
2009. júl. 3. 15:09
 12/17 anonim ***** válasza:
56%
Genetikai nincs, csak nyelvi.
2009. júl. 18. 00:10
 13/17 anonim ***** válasza:
56%

Így van.

Soha senki sem beszélt genetikai rokonságról.

Itt csak nyelvrokonságról van szó, ami egészen más.

2010. febr. 17. 01:29
 14/17 anonim ***** válasza:
51%
nyelvrokonsag van( most tanulom es eszlelheto) genetikai nincs.
2010. szept. 16. 21:04
 15/17 anonim ***** válasza:
22%

genekailag japánok vagy a törökök a rokonunk.

és csak nyelvileg van rokonítva a finnekhez.

nah én a finn -magyar elméletet cáfolom.

nyelvészet.

ez olyan mintha közeli rokonomat keresem az osztályban és egyszer megszólal valaki te hüle(direkt írva hibásan) és felvidul jé rokonom .kb ilyen az elmélet hogy csak nyelvtanilag helyes.

tudom hogy nagyon hülye példát írtam xD

ha már nyelvtani elmélet azt mondja régészetileg meg mással pl.: genekailag és támasszák alá mert azok nélkül szerintem semmit se ér az elmélet,szinte találgatás.

2010. nov. 29. 14:28
 16/17 alf válasza:
69%

genetikai rokonság minden ember között van. ugyanakkor a finnek nem közeli rokonaink genetikailag, inkább a szlovákok. Jelenet ez valamit? Nem igazán, hiszen tudjuk, hogy a magyar nem szláv nyelv.

Az észt és a finn nyelv szinte azonos, a két nép valaha egy volt, de mégis közelebb állnak az észtek a lettekhez és oroszokhoz genetikailag.

Egyébként a honfoglalás kori sírokban talált emberek közelebb állnak a finnekhez, mint a maiak.

a mostani magyarok közül a csángók állnak legközelebb a finnekhez.

a nyelvrokonság egyébként 100% bár divatos ezt cáfolni.

2013. júl. 20. 15:55
 17/17 anonim ***** válasza:
55%

Genetikával bizonyítani nyelvrokonságot?

Hülye vagy, kisfiam.

2014. jan. 24. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!