A világűrnek van vége?
ez engem is érdekel. Állítólag van vége mert folyamatosan tágul(fizikatanárom mondta, nem tudom mennyi igaz ebből)
de engem az érdekel, vajon ha van vége mi van utána?
Honnan tudjuk? :)
Nem lehet tudni, több elmélet van erre a kérdésre, de egyiket sem lehet bebizonyítani, talán soha nem leszünk képesek rá. A tudomány nem mindenható, vannak határai, de ezeket a határokat percről percre kintebb toljuk :)
Talán egy nap magabiztosan meg tudjuk válaszolni a kérdést.
Néhány theória:
Képzeld el úgy az univerzumot, mint egy magába visszaforduló valamit. Tehát ha teljes gőzzel elindulsz egy irányba, akkor egyszer visszaérkezel ugyanarra a pontra, valahogy úgy amikor egy hangya körbemászik egy labdán.
Aztán úgy is el lehet képzelni, hogy sosincs vége. Akármeddig mész végig újabb és újabb galaxisok és csillagok és bolygók és űr és satöbbibe botlasz.
Aztán úgy is el lehet képzelni, hogy bár egyszer elhagyod az utolsó galaxist, elérsz az univerzum "szélére", de az űr folytonos marad és megy a végtelenbe.
De van sok más elmélet is, meg bizonyára fog születni még sok más új theória.
Én személyesen nem vállalok ebben állást, mert egyikhez sem rendelkezünk elég alátámasztással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!