Mennyire vezeti a víz az áramot?
Nagyon komoly kérdés ecsém' :D:D:D Nekem ilyenek eszembe se jutnának :D
Amúgy a kérdésre válaszolva, hát szerintem nem sokáig lehetne érezni, de téged biztos jó agyon ba.zna az biztos :D Vagy ahonnan vezetnéd az áramot az menne tönkre, vagy a vezeték égne szét.
Ilyet... :D:D
A tiszta víz nem igazán vezeti az áramot, viszont a Dunába sok minden van, csak tiszta víz nem, hanem tartalma különböző sókat, savakat, lugokat, stb, tehát elektrolit, méghozzá igen jó vezetőképességgel...
Szóval oldott anyagoktól függően nagyon-nagyon széles skálán mozoghat... a tiszta víz közel 0-jától a tengervíz nagyon jó vezetőképességéig... konkrét számokat én nem találtam, remélem jön nálam okosabb, aki többet is tud.. :)
A Duna közvetlen kapcsolatban áll az alatta lévő földdel. A föld el fogja vezetni az áramot (ellenállása jobb, mint a vízé).
Ha nyári viharban villám csap a Balatonba, az elekrromosság akkor is az iszapba távozik. Ekkor legfeljebb azok az élőlények pusztulnak el, amik túl közel voltak a becsapódáshoz. Továbbá, a felső vízréteg az elektromosságtól hisrogénre és oxigénre bomlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!