Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyire vezeti a víz az áramot?

Mennyire vezeti a víz az áramot?

Figyelt kérdés
Ha tegyük fel belevezetem egy ponton a Dunába a 220-at, akkor meddig fog rázni? Tudom, hogy sokmindentől függ, de mégis. :)
2009. jún. 28. 17:02
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon komoly kérdés ecsém' :D:D:D Nekem ilyenek eszembe se jutnának :D

Amúgy a kérdésre válaszolva, hát szerintem nem sokáig lehetne érezni, de téged biztos jó agyon ba.zna az biztos :D Vagy ahonnan vezetnéd az áramot az menne tönkre, vagy a vezeték égne szét.

Ilyet... :D:D

2009. jún. 28. 17:35
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

A tiszta víz nem igazán vezeti az áramot, viszont a Dunába sok minden van, csak tiszta víz nem, hanem tartalma különböző sókat, savakat, lugokat, stb, tehát elektrolit, méghozzá igen jó vezetőképességgel...

Szóval oldott anyagoktól függően nagyon-nagyon széles skálán mozoghat... a tiszta víz közel 0-jától a tengervíz nagyon jó vezetőképességéig... konkrét számokat én nem találtam, remélem jön nálam okosabb, aki többet is tud.. :)

2009. jún. 28. 17:39
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Valszeg levágná a biztosítékot mert az áram korlátlanul tudna folyni a Duna koszos vizében,ha meg nincs biztosíték hamar leolvadna a vezeték. Gyakorlatilag olyan mintha a 2 drótot összeérintenéd.
2009. jún. 28. 18:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Lol. Köszönöm az eddigi válaszokat! :D Öm, nem pontoztam le senkit. :) Az első válazolót se. :) Öm. Tegyük fel, hogy vmi nyilvános konnektorba bedugnék egy lengőcsatit, aztán annak a végét bele a Dunába :D Tudom, kicsit elvetemült a kérdés... :D
2009. jún. 28. 19:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Pár éve ugyan ez a kérdés engem is foglalkoztatott a Duna parton sétálva,de én se találtam még rá választ.
2009. jún. 28. 23:22
 6/7 ToXeN ***** válasza:
Ha 2 vezetékkel vezeted be az áramot (Fázis és Nulla) akkor semennyire nem menne el (zárlat), de ha csak a fázist vezeted be és a vizet használnád mint Nulla vezetőt (=föld, mert az) akkor szerintem egy 1-2 méter lenne a hatótáv de akkor is leverné a biztosítékot, csak az áram nagyobb utat tenne meg addig
2009. jún. 29. 09:38
 7/7 anonim ***** válasza:

A Duna közvetlen kapcsolatban áll az alatta lévő földdel. A föld el fogja vezetni az áramot (ellenállása jobb, mint a vízé).

Ha nyári viharban villám csap a Balatonba, az elekrromosság akkor is az iszapba távozik. Ekkor legfeljebb azok az élőlények pusztulnak el, amik túl közel voltak a becsapódáshoz. Továbbá, a felső vízréteg az elektromosságtól hisrogénre és oxigénre bomlik.

2019. márc. 6. 04:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!