Miért nem füstölt a titanic mind a 4 kéménye?
Figyelt kérdés
mindíg csak 3 fustolt2009. jún. 27. 22:36
1/8 anonim válasza:
őőőőőőő, talán eldugult? Vagy lehet csak dísz? de azsem lehetetlen hogy a 4"kemencéje" van és nemgyujtották be mindet!!
2/8 anonim válasza:
Nem! A válasz azért mert csak 3 kémény üzemelt a 4edik csak dísz. Tomas Andrews ötlete volt hogy 4 db kémény legyen mivel a testvérhajók is már 4 kéményel voltak ellátva. Így hát megváltoztatták de már csak a motorok tervezési fázisa után. Ezért nem tehettek be több kazánt már a végén, ezért a 4. kémény csak "dísz" erőfitogtató jellegel kapot helyet a TITANICon.
3/8 anonim válasza:
Csak "dísz", nem teljesen fedi a valót. Funkciója is volt, mégpedig szellőzőként üzemelt.
4/8 anonim válasza:
Több könyvet végigolvastam már és mindegyikben azt írták:valójában a Titanic hajón 4 kémény volt de igazából csak 3 üzemelt. Vagyis 1 csak dísz
6/8 anonim válasza:
valójában azért is volt 4 kéménye mert úgy gondolták a tervezők, hogy az emberek arra a hajóra mennek amelyiken a legtöbb kémény van. És gondolj bele milyen hülyén nézne ki 3 kéménnyel!!
7/8 anonim válasza:
Én is ugyanezt olvastam egy könyvebn :D
8/8 anonim válasza:
én úgy olvastam hogy 4-ik arra szolgált hogy egyensúlyba tartsa a hajót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!