Önindítóból és egy régi bicikliből hogy tudnék
elektromotoros biciklit csinálni?
Igen nagy akkumulátort kellene a biciklire szerelni, amivel talán néhány száz métert menne is a járgány.Az önindító zabálja az áramot, nem erre fejlesztették ki.
2012. máj. 7. 08:46
2/11 A kérdező kommentje:
Akkor milyen elektromotor lenne javasolt?
Halva született ötlet. Végül többe kerülne, mint egy gyári elektromos kerékpár, és nem biztos hogy működne is.
2012. máj. 7. 11:03
4/11 A kérdező kommentje:
Nem ezt kérdeztem, hanem hogy lehet kivitelezni?
Kell egy 1kW-osnál kicsivel kisebb elektromotor, egy hatalmas akkumulátor és egy elektronika, amivel a leadott teljesítményt szabályozod. A hajtáshoz pedig egyedileg legyártatott fogaskerekek.
A többi részletkérdés. Ha a részletkérdések neked nem részletkérdések, bele se kezdj, mert a barkácsolás akkor nem neked való hobbi.
2012. máj. 7. 20:35
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! A részletkérdések nálam nem jelentenek problémát! 300 wattos motorra gondoltam, ami 24V-os, csak nem tudok honnan venni. Ez a nagy gondom. Egy flex fejjel ha összekapcsolom a motort, az első kerék tengelyére pedig felszerelek egy tárcsát és ékszíjjal hajtatom akkor működik, már kigondoltam. Viszont most lehet hülye kérdés lesz, de ezek a villanymotorok áramot is termelnek, tehát töltik az akkumulátort miközben hajtom a biciklit?
A kínaiak 100 ezer Ft-ért kínálják Shimano váltóval a komplett e-biciklit.
[link]
De nem ez a lényeg, hanem az adatai. 24 voltos 10 Ah-ás akksi, majdnemm 300 W-os motor.
A meghajtás nem az első kerékre megy, ha jól látom, akkor a pedál tengelyét hajtják.
2012. máj. 7. 22:08
8/11 A kérdező kommentje:
akkor egy 24 voltos, 300 wattos elektromotor elég hozzá, de ha 600 a teljesítmény az mennyire problémás? mert csak olyan motort találtam ami 600 wattos
Nem gond, csak felesleges, legfeljebb nem bírja annyi ideig egy feltöltéssel.
A pedálos visszatáplálásról meg annyit, hogy beleszakadnál a tekerésbe, ha még a motort is te akarnád forgatni.
A linkben a kínairól azt írják viszont, hogy ha menet közben pedálozol is valamennyit (rásegítesz), akkor viszont tovább bírja az akksi egy feltöltéssel.
2012. máj. 8. 08:05
10/11 A kérdező kommentje:
nem feltétlen halok bele a tekerésbe, úgy is meglehet csinálni hogy nem a tengellyel kötöm össze a motort, hanem a kerék felszínéhez rögzítem és a kereket hajtja. akár a hátsót is, de szerintem nem olyan vészes, meg lehet csinálni, csak jól kell hozzáállni. Kínai nekem nem kell, egy nagy hulladék és drága is. Kis pénzből akarok egy jó bringát ami egyedi. MEg lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések: