Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki él még a "régi" űrhajósok...

Ki él még a "régi" űrhajósok közül?

Figyelt kérdés
Már úgy értem, azok közül, akik az űrhajózás kezdetén voltak "szolgálatban".

2012. ápr. 20. 04:04
 1/2 anonim ***** válasza:

[link]

lehet válogatni :D

2012. ápr. 20. 12:22
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez hasznos listának ígérkezik! Erről jut eszembe,esetleg olyan lista is létezik, ami nem betűsorrendben, hanem "űrbe érkezési" sorrendben közli az űrhajósokat? Mert az ember nagy nehezen még el tud számolni nevekkel együtt úgy 15-20ig, aztán végképp elveszti a fonalat:)

Egyébként elég sajnálatosnak tartom, hogy bizonyos emékiratokat nem forditottak le magyarra, de még talán angolra se mind (szovjet űrhajósok esetében.) Elég sokan elhaláloztak már az elsők közül, pedig... ezeket a történeteket már nem fogja senki más elmesélni. (Bocs a megilletődöttségért, de a napokban szembesültem vele, hogy pl. Tyitov elhalálozott 2000-ben. Ez azért volt számomra mellbevágó, mert nemrég láttam a 2010-es gyártású Starman c. dokfimet Gagarinról, és ott vannak interjúrészletek Tyitovval, idős korában, elég jó minőségű felvételek, tehát simán azt hittem, hogy a film készítésének időpontjában kérdeztek tőle részleteket.:S )

2012. ápr. 21. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!