Létezik olyan anyag, mely vezeti az áramot, viszont nem melegszik fel csak max.5°C-ra? Vagy esetleg bevonat, amely ezt lehetővé teszi?
Minden fém ilyen anyag. Áramerősségtől melegszik fel, tehát egy vékony drót nagyon gyenge áramerősségtől sosem fog felmelegedni.
Az 5°C meg mitől? Nem mindegy, hogy 4.9°C-ról, vagy -200ról nem melegedhet :D
Ja nem, picit talán rosszul fogalmaztam meg.:D Úgy értettem, hogy ha fel is melegszik, 5°C fölé ne menjen.
Egyébként csak azon kezdtem el filózni, hogy pl. számítógépbe processzort csinálhatnának ilyan anyagból, vagy bevonhatnák ilyennel, és akkor nemkéne hűtő, és nemlenne hangja a gépnek (minimális se :))...
Ilyen tulajdonsága csak a szupravezetőknek van, azok pedig egyelőre szobahőmérsékleten nem üzemelnek :)
Minden anyagnak (nem szupravezetőként) van egy bizonyos ellenállása - és ebből kifolyólag melegedni is fog. Egyedül a szupravezetőknek 0 az ellenállása, ezért is kutatnak nagy erőkkel valami olyan anyag (vagy technológia) után, mellyel szobahőmérsékleten is lehet szupravezetést elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!