Miért van szüksége a szőrre az embernek? Meg ha a Homo Sapiens Sapiensnek szinte mindenhol gyengébb és ritkább a szőre, mint az elődeinek, akkor, hogy-hogy a hajunk még megvan, valakinek óriási dús haja van és kis piheszőrei?
"A hajnak hasznos funkciója van. Védi a fejet a napsütéstől, hidegtől és valamennyire az esőtől és sérüléstől [próbálj csak fejen csapni egy dús, göndör hajó embert ;) ]."
Egy göndör hajú embernek kényelmesen bele lehet markolni a hajába, ami ráadásul igazán fájdalmas élmény, ezért egyáltalán nem jelent előnyt közelharcban. Ráadásul a haj pont a fej legvédettebb részén nő... (a tarkó, halánték, áll sokkal sérülékenyebbek)
"A szemöldöknek a nonverbális kommunikációban van szerepe. "
Az lehet, hogy szerepe van a nonverbális kommunikációban, de szerintem felcseréled az okot és okozatot. A szemöldök nélküli embereknek egyébként állítólag komoly problémáik vannak a homlokról lecsorgó izzadsággal/esővel, ez egy sokkal erősebb hatás szerintem.
"A testszőrzetnek viszont már nagyon kevés funkciója van, főleg, mert sokan, főleg a nők, el is távolítják. Az szerintem előbb-utóbb el fog tűnni."
Ahogy a 10es válaszoló is írta, ha egy szőrös ember eltávolítja magáról a testszőrzetet, akkor ugyanakkora eséllyel fog magának párt találni, mint egy természetesen szőrtelen ember, tehát gond nélkül továbbadhatja a "szőrös géneket" a következő generációnak.
Bizonyos népeknél a szakáll már nagyon régóta gyenge. pl azt hiszem az indiánok, eszkimók, meg tán a kínaiak vagy japánok. Tehát nem egy új dolog az hogy néhány férfinak nincs szakálla.
Szerintem a haj egyértelműen a párválasztásban nyújt előnyt, ez egy úgymond öngerjesztő folyamat. Kevés nőnek tetszenek a kopasz férfiak (persze van kivétel). Mégkevesebb férfinak tetszenek a kopasz nők.
a hónaljszőr érdekes kérdés, mert szerintem semmi előnye nincs. lehetséges hogy egy idő után eltűnne az emberről, bár mivel az emberek leborotválják úgyis, ezért ez egyáltalán nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!