Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vajon látnak minket a halottaink?

Vajon látnak minket a halottaink?

Figyelt kérdés
Kérlek a bunkó hozzászólásokat mellőzzétek!
2009. jún. 21. 13:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%
Ottapont (előzőnél):D
2009. jún. 21. 14:32
 12/22 anonim ***** válasza:
87%
A kérdésfeltevés tudományos szempontból irreleváns, hiszen az adott tárgykörben (akár létezik akár nem) nem tud vizsgálódni a tudomány, és a tudomány mint olyan, csak a vizsgálható dolgokkal foglalkozik, mivel csak azokról tud adatot gyűjteni, megmérni, stb. Hittel és vallással kapcsolatos dolgokat nem vizsgál, hiszen benne van a nevében, hogy az hiten alapul, nem pedig vizsgálaton, mérésen, stb. Tehát akár van túlvilág, lélek stb.a tudomány nem vizsgálja, mert nem tudja vizsgálni. Se nem bizonyítja, se nem cáfolja, egyszerűen nem foglalkozik vele.
2009. jún. 21. 14:36
 13/22 anonim ***** válasza:
81%

Utolsónak: az energia megmaradása még mindig vizsgálható - tehát teljesen biztos, hogy szellemek - ha léteznek is - NEM HATNAK A MI VILÁGUNKRA!

Amúgy köszönöm a lepontozást. Aki lepontozott, legyen szíves az autóját, számítógépét, tv készülékét stb. mind eladni - hiszen ezek mind a "lepontozott" tudomány alapján működnek. Költözön ki tanyára, menjen el remetének.

2009. jún. 21. 15:16
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Az energiamegmaradás törvénye egy vizsgálódás eredménye, nem pedig eszköze. Ha valamit nem tudsz megvizsgálni eszközökkel (szellemeket, hitet ugye nem tudod), nem tudod mérni, kutatni, akkor nem tudod mire vonatkoztatni az energiamegmaradás törvényét, meg semmi más tudományos axiómát sem. Nem, a tudomány nem nyilatkozik, olyan dolgokról, amivel nem tud mit kezdeni. Aki a tudomány nevében nyilatkozik olyan dolgokról, amihez annak semmi köze az demagóg.
2009. jún. 21. 15:29
 15/22 anonim ***** válasza:
51%
(15.29 vagyok, én senkit soha nem pontozok le, emiatt megnyugodhat mindenki)
2009. jún. 21. 15:31
 16/22 anonim ***** válasza:
90%
Látlak benneteket is...aki eddig ír vagy írt ide, érintse meg a képernyőt és adok neki energiát innen fentről.
2009. jún. 21. 19:37
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Semmi okunk vagy bizonyítékunk nincs arra h van a halál után élet és semmi okunk vagy bizonyítékunk nincs arra, h nincs. Innentől fogva teljesen hit kérdése az egész.

Én azt választottam, h nem, nem látnak a halottaink. Frusztrálna a gondolat, h a nagyapám néz miközben épp a barátnőmmel szeretkezem... és hasonló példák ...

2009. jún. 21. 21:12
 18/22 anonim ***** válasza:
61%

Már negyedszer írom le az energiamegmaradás törvényét.

Az igaz, hogy más létsíkokat, szellemeket, stb. nem tudunk vizsgálni - de EZT a világot tudjuk! EBBE a világba NEM JÖN BE energia, és nem is megy ki innen. Akkor pedig egy szellem - akárhol is van egyébként és akármit is csinál - NEM LÁTHAT MINKET!

Tudom, hogy ez egy IQ 99% embernek nem magától értetődő, és úgy képzeli, hogy "de ez nem bizonyított, meg különben is..."

NEM!

Ha energiaátadás nincs - akkor információ sincs! Ez elemi törvény, és mindig igaz.

Igen szomorú, hogy ezt ma, a XXI században, 28%-ra le lehet pontozni. Ez azt bizonyítja, hogy 5 emberből csak egy van, aki el is sajátította (legalább elemi szinten) ennek a kornak a tudományát.

A másik négy minek van? Hátramozdítónak?

Miközben persze a tudomány vívmányait ő is használja...

2009. jún. 21. 21:43
 19/22 ToXeN ***** válasza:
100%

Jaj, ezen mindig nagy vita van kedves előttem szóló, féltik a hitüket, nem akarják elhinni amit írunk és pontoznak lefele, persze ez mit sem számít, ha ők ebben hisznek akkor azt ne is próbáljuk lerombolni, mert neki ez vigasztalást jelenthet, és ez kell nekik...

Jól is néznénk ki ha egyszer csak bejelentenék a TVben hogy nincs semmi a halál után, az egész egyház összeomlana, ezért nem is enged az egyház ilyesmit...

Hiába vitázunk ezen csak az lesz hogy szerintem igen-szerintem nem, és egymást pontozzák le...

2009. jún. 22. 11:40
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves, mélyen tisztelt, tegnap 21:43-as!

Kíváncsi lennék rá, hogy az oly sokszor emlegetett energia-megmaradásnak mi köze van ehhez a témakörhöz? Természetesen a kérdés sem a tudomány témakörébe tartozik még, de ha te ezt ilyen "jól" megmagyaráztad tudományosan, akkor mégiscsak.

Na szóval, először vegyük azt, hogy mivel a szellemkről a tudomány nem tud mondani semmit, nem foglalkozik velük, se nem cáfolja, se nem igazolja a létezésüket (ahogy ezt már előttem is elmondták páran), így nem tudom elképzelni, hogy honnan ismered a szellemek definícióját. Hogy ismered annak a meghatározását, amiről azt se tudjuk, hogy mi az? Már olyan konkrétumot mondtál, hogy "más létsíkban élnek", amit én egyetlen természettudományi órán nem tanultam, de lehet h az én középiskolám volt egy kissé elmaradott :D. Először tekintsük a témát az energiamegmaradás szempontjából... különben azt látom, h ezzel nagyon vagdalkozol, csak tudnám, hogy hogyan vezetted le. Tegyük fel, hogy az embernek van lelke. Halála után kiszáll a testéből, és tovább létezik, ki tudja meddig. Fogalmam sincs, hogy itt milyen energiamegmaradás sérül. Te elve rendeltél egy tézist a szellemekhez, aztán nagy okosan beláttad, hogy ez teljesen hülyeség, utána meg kijelented, h nincsenek szellemek.

De lehet, h csak én vagyok vak, és nem látom, hogy hol sérül az energiamegmaradás. Tekintsük ezt az esetet is. Nagyon jó fej voltál, mikor leoltottad a többieket, hogy a 21. századhoz nem méltóan gondolkodnak. Nem tudom, hallottál-e olyanról, hogy kvantumfizika. Tudod, ez egy híres szakterülete - még nem is a 21., hanem - a 20. századnak! Ezen belül van egy olyan részfejezet, hogy "vákuumfluktuáció". Ez laikusan szólva annyit jelent, hogy a kvantumoknál előfordul az a jelenség, hogy egy részecske úgymond átkerül a "nem létezés" állapotából a "létezés" állapotába, és fordítva. Fotonokkal, és egyéb más részecskékkel végrehajtották ezt. Sérül az energiamegmaradás? Ki tudja. A kvantumfizikai kísérletek alapján a fizikusok azt a hipotézist vetették fel, hogy vannak ún. párhuzamos valóságok. Egyik valóság szerint a részecske létezik, másik szerint nem létezik, és különböző valóságokban különféle események történnek. A lényeg, hogy történhetnek ilyen valóságátfedések, amikor is egy részecske átkerül egy olyan valóságba, ahol azelőtt még nem létezett. És ki tudja, 100 év múlva ezt makroszkopikus testekkel is képesek leszünk véghezvinni (pl. teleportáció). Amikor energiamegmaradásról beszélünk, valószínűleg ezt nem egy adott valóságban kell tekinteni, hanem az összes valóságot együtt véve. Ez ugyanolyan, mint a nyílt és zárt rendszer közötti különbség. Ha van egy felmelegített levesed az asztalon, az fokozatosan kihűl, mert alkalmazkodik a szoba hőmérsékletéhez. Ha csak a levesedet tekinted, akkor nyilván azt mondod, hogy sérül az energiamegmaradás, hiszen hova tűnt az a hő, ami melegen tartotta az imént? Hát nyilván a környezet vette fel a hőt, így, ha az egészet tekinted egy rendszernek, akkor már nem sérül az energiamegmaradás. Te pont ugyanezt teszed: csak a levesedet (ezt a valóságot) vizsgálod, aztán nagy bölcsen levonod a következtetést, h az energiának meg kell maradnia, és nagy bőszen leoltod, akik azt tapasztalják, hogy hűl a leves. Az is figyelemre méltó, hogy ha végtelen sok valóság van, akkor akár az energia mennyisége is lehet végtelen sok. Innentől kezdve a fizika teljesen más nézőpontba kerül, lehet filozofálgatni.

Szeretnék egy ehhez hasonló kvantumfizikai kísérletet mutatni, ez is eléggé elgondolkoztató:

[link]

Nos, azt kell hogy mondjam, az az érvelés, amit te felhoztál, körülbelül a 19. század végén-20. század elején élő tudósok érve volt. Olyan dologról (részecskékről) állítottak "tudományos" érveket, amelyekről igazából semmit se tudtak (mint mi most a szellemekről), de az addigi fizikai ismereteik alapján általános következtetéseket vezettek le. Tévedtek.

Még egy érdekes sztori: Régen azt állították, hogy a bicikli működésképtelen jármű, hiszen kanyarnál a kanyar irányba kell, hogy fordítsuk a kormányt, de hogy ne dőljön el, ellenkező irányba kell fordítanunk. Így vagy eldőlünk, vagy letérünk az útról. Ehhez képest működik a bicikli?

Végső szóként: A tudósoknak azt kell végre megérteniük, hogy ne azt bizonyítsák be, hogy mi nincs, hanem, hogy mi van. Azt sose lehet bizonyítani, hogy vmi nincs, hiszen az mindig olyan tényezőket követel meg, amiről nem tudunk semmit. Ha belegondolsz, a tudósok - most mondok egy számot - 90%-a sajnos így gondolkodik. Ők a jelenlegi tudományt fogadják el etalonként (ami ugye mindig változik), s kijelentik, hogy azon kívül más nincs. Megjegyzem, hogy akik továbbvitték a tudományt, azok mindig olyanok voltak, akik eredetileg HITTEK olyasmiben, amit csak később tudtak bebizonyítani. Einstein gondolom hitt a relativitásban még a megalkotása előtt. Végig ez a hit ösztönözte, hogy ezt be is bizonyítsa. Egyébként a kvantumfizikát eleinte őmaga sem fogadta el, ebből következik, hogy ő nem is alkothatta meg a kvantumfizika alapjait, hiszen eleve nem hitt benne. De Heisenberg és Bohr hitt benne, megmutatták Einsteinnek a levezetéseiket, aztán ő is belátta a dolgot.

Szóval lehet, hogy te nem fogadod el a szellemek létezését, de ez csak annyit tesz, hogy ezzel te nem is fogsz tudományos munkálatokat kezdeni. Akik viszont hisznek a létezésükben, és egyszerre tudós beállítottságúak is, azok el kezdhetik kutatni több-kevesebb sikerrel.

Hogy látnak-e minket a halottak, azt nem tudom, de a túlvilágban hiszek, és nem biztos (de nem is kizárt), hogy ezzel a témakörrel a tudomány valaha is foglalkozni fog. Egy biztos: a tudomány mai állása alapján semmiféle kijelentést nem tehetünk se mellette, se ellene.

Nem tudom, mennyire hatott meg a kissé hosszúra sikeredett irományom, de ajánlom, hogy kösd meg a nadrágszíjadat, mert kicsit (kb. 100 évvel) le vagy maradva a mai tudományhoz képest!

2009. jún. 22. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!