Néhány fa kérgén sárgás elszíneződés látható, ez betegség, gomba vagy mi lehet? Képet mellékeltem; felismeri valaki a kórt?
Amennyiben a kór kezelésére vonatkozó tanácsot is tudtok írni, szívesen fogadom azokat!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Képek itt: [link]
Kedves Válaszoló!
Nagyon köszönöm a gyors és alapos hozzászólásodat!
A képek valóban homályosak, nem én készítettem azokat, de amint módomban áll, megpróbálok csinálni élesebb fotókat.
A levegő tisztasága alatt mit értesz? Hogyan lehetne javítani a levegő tisztaságát?
Az ominózus fák forgalmas főúthoz nagyon közel vannak. :-(
A sárga falizuzmó nem telepszik meg fán, ha a fa egészséges? A gyenge fákra nő ez a zuzmó?
Nem, a fáknak ehhez nem sok köze van... illetve hát a kérgükön lerakódó koszt nem ők akarták. A főút miatt simán lehet. Ha tiszta lenne a levegő, talán más zuzmók jelennének meg.
A zuzmók többségében jó dolgok, a legtöbb indikátor, azaz ha szennyezett a levegő, akkor eltűnnek (nagyon hamar). A falizuzmók nem ilyenek, ők viszonylag tág határok között toleránsak.
Mivel főút okozta a légszennyezést, te nem tehetsz semmit. A forgalmat elterelni nem lehet. A fák miatt ne aggódj, egészen jól vannak. A zuzmók megjelenése még nem a világ, nem okoznak semmi kárt. Itt mellettünk is vannak ilyen fák, szintén főút, semmi bajuk. Nektek sem lesz semmi bajotok.
Amit tehetsz: ültess fákat. :) Meg ne járj kocsival, ilyen benzinárak mellett károsabb, mint a zuzmó. Mást nem tehetsz, levegőt nem szokás porszívózni.
Szia balugray!
Érdekes, amit leírtál. Az ilyen megfigyelések fontosak, örülök, ha személyes tapasztalatokat ír valaki. Köszi!
Szia!
Valóban sárga falizuzmó, ahogy az elsó válaszoló írta. Ellenben azt nem értem, hogy a megjelenése miért vonná maga után, hogy a levegőtisztaságon lenne mit javítani, hiszen a zuzmók nem bírják a légszennyezést, vagyis, ahol kén-dioxiddal szennyezett a levegő, ott nem élnek meg. Nem véletlen, hogy indikátorok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!