Kőszívü ember fiai?
Elolvastam régebben, és házira kell pár feladat, amit elfelejtettem.. töbségét megcsináltam, de ezekre nem emlékszem, már nemtom a válaszokat..
1. Ismertesd röviden az író életrajzát ( ez aszem alapból levan írva vhol.. )
2. hogyab szolt a végrebdelet? Mit fogadott meg az özvegy? Miért?
3. Hogyan fonodik össze a műben a következő szereplők sorsa?
Plankebhorst Alfonsine
Palvicz Ottó
Palvicz Károly
4. Írd le röviden a három Baradlay -Fiú sorsát!
előre is köszönöm!
Szia;
ha tételesen nem is tudok segítséget nyújtani számodra, küldök egy linket, amiről számos információt össze tudsz szedni:
dv.: J.H.
Kedves Kérdező!
Ha van ember (s itt nem csak magamra gondolok...), aki temérdek teendője mellett időt szán arra, hogy puszta jószándékból keresgéljen a neten és válaszoljon - sokszor tanulatlan, olvasatlan, tájékozatlan, mások tudásából hasznot húzni kívánó ember(ek)nek... nos akkor - úgy gondolom - a minimum az, hogy lehúzás helyett értékeled a segítő szándékot még abban az esetben is, ha kérdésedre nem a legoptimálisabb választ kaptad.
S hogy nem haragszol rám???? Már megbocsáss: haragudni inkább nekem lenne okom, hiszen lekezelő stílusban, helyesírási hibáktól hemzsegő szöveggel próbáltál meg lealázni.
Javaslom: légy önállóbb; ne várd, hogy mindig a "készételt" tálalják fel számodra, mert ez hosszú távon nem visz előbbre, mi több, hátravet!
Mindazonáltal: jó tanulást kívánok Neked!
Üdvözlettel: Januári Hóvirág
Az előttem szólóval maradéktalanul egyetértek.
Kedves kérdező! Az ismeretek megszerzése munkával jár, azt baráti szívességből szokás kölcsönösségi alapon megadni, enélkül azonban fizetni kell érte. Hogy mivel? A befektetett munkától és az ismeret minőségétől függ. Jelen esetben ne számíts nagy eredményekre. Ez a munka a te dolgod, nem tudsz annyit fizetni, hogy a fejedbe töltsék.
Az író életrajza (Jókai Mór):
Az öreg báró végrendeletéről van szó? Akkor töltsd le innen, mondjuk Word dokumentum formájában:
a keresőbe meg beírod a kulcsszót: végrendelet.
Megjegyzem a Gyakori Kérdéseken az a szokás, hogy a házi feladatok esetében megpróbálunk segíteni a kérdezőnek, de ez nem azt jelenti, hogy majd megcsináljuk helyette a házi feladatát. A matek, fizika, stb. feladatok esetében se az a lényeg, hogy a házi feladatot megcsináljuk, hanem az, hogy hogyan lehet eljutni a megoldásig. Én is csak azt tudom mondani, amit az előző válaszoló, Januári Hóvirág mondott.
Köszönöm a megerősítéseket! :-)
Remélem, a kérdező hasznára válik!
Üdv.: J.H.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!