Milyen ajánlatot kap Jenő Rideghváry Bencétől a Jókai Mór A kőszívű ember fiai regényben?
Rideghváry Bence annyira gyűlöli a Baradlay családot, hogy a legfiatalabb fiút, Jenőt akarta elküldeni Oroszországba, hogy országának, saját testvéreinek hóhéra legyen.
Őt akarta elvinni magával, hogy rábeszéljék az oroszok cárját, törje le a magyarok felkelését.
Jenő csak a fényes jövőt látta maga előtt, amit ez a kinevezés ígért /szentpétervári nagykövetségnél az első titkári hivatal./
Nem látta a felszín alatt lappangó gyűlöletet. Rideghváry és a Plankenhorst-hölgyek így akarták megleckéztetni Baradlaynét, és bosszút állni a fiain, hogy a legkisebbet, a legszeretettebbet föléjük helyezze, ő legyen bírájuk és elvesztőjük is.
Jenő anyja ezért fordult vissza Pozsonyból, hogy fiát kimenekítse az országból.
Itt, ebben a fejezetben találod a részletes választ.
Ha elolvasnád csak ezt az egy fejezetet, megértenéd, hogy miért lehet szeretni ezt a könyvet.
Egyetértek az előző kommentárral :) Ha elolvasnád megtudnád
Nagyon unalmas tud lenni a könyv olvastam is elég sokáig, kb a közepéig, de aztán meguntam és megnéztem a filmet xD
Oké bevallom én se teljesen olvastam el de egyszer biztos elfogom végig. Ha most nem olavsod el olvasd el késöbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!