Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha tényleg volt holdra szállás...

Ha tényleg volt holdra szállás akkor miért csak egy volt?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 9. 16:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Jaj Pedro, rosszul tudod!

Le lehet rá szállni, csak akkor megolvad, és egy hatalmas Fondu tál lesz az eredmény :D

2012. ápr. 9. 18:26
 12/19 dellfil ***** válasza:

Az első kép amit belinkeltél Pedró az nem a Szatunusz Mimas nevű holdjáról készült? Nekem nagyon úgy tűnik...

Amúgy visszatérve a Holdunk "színességére", hát az nem nagyon van neki. Már írta valaki, hogy alapból igencsak fekete-fehér. Nem nagyon vannak rajta színek. Amúgy meg nagyon alacsony albedójú égitest. Alig öt százalékot ver vissza a ráeső napfényből. (Ha jól tudom a látható fényből) Bár ez arányaiban rendkívül alacsony, de azért abszolút mennyiségében elég sok, hogy itt a viszonylag közeli Földről a második legfényesebb égitestnek látsszon a Nap után. Úgy is hallottam már, hogy ez a sötétbarna bársony "fényvisszaverő" képességével egyenlő. :DDD

Nos nem tudom. Igaznak tűnik, még akkor is ha szép fényes sárga korongnak látszik a telihold. :)

dellfil

2012. ápr. 9. 18:55
 13/19 Shai-Hulud ***** válasza:

#dellfil

Lehet... De tul.képpen nem mindegy? :-)

Tökéletesen olyan, mint a Föld Holdja. Szinte minden (jelenleg számunkra érdekes) tulajdonságában. Úgyhogy bármelyiket is vizsgáljuk, a színeivel, építményeivel kapcsolatban ugyanazok jellemzők rá. :-D

Pedro

2012. ápr. 9. 19:01
 14/19 dellfil ***** válasza:

Oké, oké. Végül is mindegy... a mondanivalód lényegén mit sem változtat. Csak az a pedáns lelkem nem hagyott szó nélkül elmenni mellette. (Na meg a tudálékosság... :DDD)

Daragije nye haragije... :D

dellfil

2012. ápr. 9. 19:14
 15/19 A kérdező kommentje:
Ez olyan jó :D felteszek egy teljesen értelmetlen kérdést mert előbb kérdeztem minhogy utána olvastam volna valminek is és ti itt az élet egyik legfontosabb kérdésén veszekedtek de szerintem ez soha nem fog kiderülni hogy kinek volt igaza...
2012. ápr. 9. 20:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez a színes a Hold összeesküvés elmélet, azon alapszik, hogy az űrhajósok állítólag arról beszéltek, hogy a Föld távolodva egyre szürkül. Ebből következett a felvetés, hogy a Hold lehet, hogy színes csak beszürkült a távolság miatt. Az összesküvéselméletet egy videóban tálalták a végén egy borzalmasan torzított és színes videót mutatva a Holdról.
2012. ápr. 9. 20:13
 17/19 anonim ***** válasza:

A jó öreg Mimas azaz a második halálcsillag-

Az első az Iapetus volt.

2012. ápr. 9. 21:10
 18/19 anonim ***** válasza:

20:13,

És azon egyik zseni se gondolkodott vajon el, hogy akkor miért látunk távcsővel színeket a Marson, Jupiteren, Szaturnuszon, de még az Uránusz-Neptunusz is színes, pedig nem pár nagyság rendel van távolabb tőlünk, mint a Hold :P

És a Jupitert már pár száz éve is színesnek látták, pedig akkor még biztos nem a NASA irányította a világot :D

2012. ápr. 10. 11:23
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem is a Mars ugrott be először.
2012. ápr. 10. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!