Ha tényleg volt holdra szállás akkor miért csak egy volt?
Jaj Pedro, rosszul tudod!
Le lehet rá szállni, csak akkor megolvad, és egy hatalmas Fondu tál lesz az eredmény :D
Az első kép amit belinkeltél Pedró az nem a Szatunusz Mimas nevű holdjáról készült? Nekem nagyon úgy tűnik...
Amúgy visszatérve a Holdunk "színességére", hát az nem nagyon van neki. Már írta valaki, hogy alapból igencsak fekete-fehér. Nem nagyon vannak rajta színek. Amúgy meg nagyon alacsony albedójú égitest. Alig öt százalékot ver vissza a ráeső napfényből. (Ha jól tudom a látható fényből) Bár ez arányaiban rendkívül alacsony, de azért abszolút mennyiségében elég sok, hogy itt a viszonylag közeli Földről a második legfényesebb égitestnek látsszon a Nap után. Úgy is hallottam már, hogy ez a sötétbarna bársony "fényvisszaverő" képességével egyenlő. :DDD
Nos nem tudom. Igaznak tűnik, még akkor is ha szép fényes sárga korongnak látszik a telihold. :)
dellfil
#dellfil
Lehet... De tul.képpen nem mindegy? :-)
Tökéletesen olyan, mint a Föld Holdja. Szinte minden (jelenleg számunkra érdekes) tulajdonságában. Úgyhogy bármelyiket is vizsgáljuk, a színeivel, építményeivel kapcsolatban ugyanazok jellemzők rá. :-D
Pedro
Oké, oké. Végül is mindegy... a mondanivalód lényegén mit sem változtat. Csak az a pedáns lelkem nem hagyott szó nélkül elmenni mellette. (Na meg a tudálékosság... :DDD)
Daragije nye haragije... :D
dellfil
A jó öreg Mimas azaz a második halálcsillag-
Az első az Iapetus volt.
20:13,
És azon egyik zseni se gondolkodott vajon el, hogy akkor miért látunk távcsővel színeket a Marson, Jupiteren, Szaturnuszon, de még az Uránusz-Neptunusz is színes, pedig nem pár nagyság rendel van távolabb tőlünk, mint a Hold :P
És a Jupitert már pár száz éve is színesnek látták, pedig akkor még biztos nem a NASA irányította a világot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!