Megmagyarázná ezt valaki, mert nem értem? (Energiaipar)
Figyelt kérdés
A Dunamenti Erőmű elvileg kb. 1950 MW-ot termel, ami Magyarország energiatermelésének(?) 20%-a, a paksi atomerőmű 2000 MW-ot, ami 40%?
Na ez hogy jön ki?
Vagy van itt egyéb tényező is?
Bocsánat, hogy nem a legjobb a kategória.
2012. ápr. 7. 21:31
1/6 anonim válasza:
Hát Paks egyenletesen termel, a vízerőmű meg nem, vagyis nem pörög mindig 100%-on.
2/6 A kérdező kommentje:
A százhalombattai hőerőműre gondolok.
2012. ápr. 7. 22:18
3/6 anonim válasza:
Honnan vannak az infók?
Simán lehet, hogy hibásak.
5/6 anonim válasza:
Hőerőműre gondoltam, de vízerőművet írtam, a kezem önálló életre kelt. A Dunán nincs is vízerőmű. Na mindegy, a hőerőmű nem pörög 100%-on, azt ugyanis könnyebb leszabályozni, szemben az atommal. Vagyis a maximális teljesítménye nem egyenlő azzal, amit lead.
6/6 anonim válasza:
kb.5-10%-ot termelnek a szélerőművek, paks 40-60%-ot, a napenergia pedig szintén 5-10%-ot.+vízerőmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!