Ha tegyük fel írok egy könyvet és nagy részeket átemelek előző publikációimból, akkor azt forrásként fel kell tüntetnem?
Á, így értem, köszönöm.
Épp olvastam egy könyvet és hátul az irodalomjegyzékben 10 másik könyvét felsorolja. Fura volt, de így akkor világos.
Köszönöm mindenkinek!
És, ha egy szinttel továbblépek, akkor megkérdezem a következőt.
Ha tegyük fel az előző publikációmat egy az egyben átemelem, viszont az előző publikációm is tele volt átemelésekkel, akkor mi a teendő? (Az előző publikációban maradéktalanul felsoroltam a forrásokat, hogy kitől vettem át részeket.... A könyvben azokra a szerzőkre is hivatkoznom kéne?)
Ha egy az egyben emelsz át, akkor idézőjelek, és a kérdéses részben a forrásmegjelölésekkel együtt kell átemelni, hiszen szó szerinti idézett szöveg. Ilyenkor az egyes forrásokat illik külön feltüntetni.
Ha nem szó szerinti idézet, akkor értelem szerint csak azt emeled át, ami a TE munkád, a TE új megállapításod, és nem a másé. Ilyenkor az addig ismert adatok megkapják a szokásos forrásmegjelölésüket, a saját gondolataidra meg a saját munkáddal kell hivatkoznod. Vagyis ha lényegi átemelés van, akkor csak a saját új megállapításodat hivatkozod le saját címen, a többit az előző munkában használt forrásokkal használod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!