Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kamaszkorban is lehet üldözési...

Kamaszkorban is lehet üldözési mánia?

Figyelt kérdés
nem hinném, hogy ez az, de gyakran úgy érzem, mintha figyelnének, vagy engem bámulnak, és nem merek körül nézni. félek, hogy valaki a hátam mögött van és megakar ölni. amikor a buszon vagyok, egyre többször érzem úgy, hogy van egy potenciális gyilkos a buszon, akinél fegyver van. és az életemet itthon úgy érzem, mintha egy valóság showban élném: hogy el vannak rejtve kamerák, vagy lehallgató készülékek. először kb 8-9 éves voltam, amikor ezt éreztem, azután kb 2-3 évig hanyagolódott, és újra úgy érzem egyre gyakrabban, hogy valaki van a szobámban, vagy csak megfigyelnek. vagy csak szimplán félős vagyok?
2012. febr. 4. 14:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Kamaszkorban is lehet :) szerintem azért mert túlságosan félsz a haláltól
2012. febr. 4. 15:12
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem mondták neked sokszor otthon, hogy "bezzeg a másik gyerek, ő pl. milyen jól tanul!" vagy ilyesmi? Mindig törekszel arra, hogy mindenkinek megfelelj, mindenkivel jól kijöjjél?
2012. febr. 4. 15:25
 3/16 anonim ***** válasza:
Ez egy mentális betegség. Ha nem kezdesz gyógyszereket szedni, bele fogsz őrülni. Kamaszkorban szoktak a leginkább felszínre kerülni ezek a vonások. A családban volt már valaki gyógyszeres kezelés alatt?
2012. febr. 4. 15:34
 4/16 A kérdező kommentje:

#1: nem félek a haláltól. azóta nem, hogy elvesztettem egy számomra nagyon fontos embert. és kétlem, hogy a "halál" követne. még úgy érzem van időm elég, hogy éljek.

#2:nem szokták. sőt, azt mondják magamat ne hasonlítsam össze másokkal, mert legyen nekem meg a saját utam. de igaz, magamat sokszor hasonlítgatom magamat össze másokkal, de a végeredménye az, hogy örülök, hogy nem ők vagyok. am meg nem törekedek arra, hogy mindenkinek meg feleljek. sőt mások véleményére teszek magasról, ha meg negatív kritika ér, természetesen letört vagyok, de kb 2 nap és túl teszem magam rajta. és csak azzal törődök, ami javamra van, ami nem a hibáimat sorolja fel ezáltal lehülyéz, hanem azt, ami a hibáimat sorolja fel, de segít, hogy jobb legyek. másokkal pedig nem tudom... senkiben sem bízok meg 100%osan. nem nevezhetek senkit sem barátomnak, mert csak azzal jönnek egyszer-egyszer, hogy: miért ilyen vagy? miért teszed ezt? miért vagy ilyen bunkó? pedig ha átélték volna azt amit én, akkor rájönnének, hogy miért vagyok az aki vagyok.

2012. febr. 4. 15:38
 5/16 A kérdező kommentje:
#3: nem igazán...mármint anyunak írt fel a dokija nyugtatókat, mert depressziós volt. de ha jól tudom 3-4 évig szedte. de leht h tovább, de mostanság nem látom, hogy gyógyszert szed. másról pedig nem tudok.
2012. febr. 4. 15:40
 6/16 anonim ***** válasza:
3-mas vok: Nézz utána a családi kórtörténetnek mellékágon is!
2012. febr. 4. 15:46
 7/16 A kérdező kommentje:
de miért? lehet hogy valamit örököltem, amiért kijön ez rajtam?
2012. febr. 4. 15:48
 8/16 anonim ***** válasza:
Hmm, értem.
2012. febr. 4. 15:53
 9/16 anonim ***** válasza:
Igen, elképzelhető, hogy valamit örököltél. Ha mégsem, akkor is jó, ha utánajársz a családfádnak, mert ha esetleg egyszer gyereket szeretnél, tudod, hogy egészséges lesz-e, vagy van-e félnivalótok.
2012. febr. 4. 15:56
 10/16 A kérdező kommentje:
oké. köszönöm. :/
2012. febr. 4. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!