Mi értelme van ezeknek?
Ha már megvan, hogy szakács lesz, akkor igazából semmi. :)
De, hogy ne legyen felesleges, ez arra jó hogy majd tanár lehess, hogy újra megtanítsd ezt azoknak akik tanárok lesznek és azok is megtanítsák annak aki majd utána lesz tanár. Jó-jó ez elég gúnyos volt szóval leírom, hogy nem felesleges az.
Például akik a gyógyszereket találják fel azokat nagyon is elismerem, de azt aki csak kutat és egész életében nem talál lósz*rt se azt elítélem, hisz nem kevés fizetést kap mégsem talált fel semmit, kutatni én is tudok, viszont találni nem ennyi erővel én is kaphatnék többet, mondjuk a jelenlegi 320,000 Ft-os jövedelmem dupláját.
Egyrészt nem árt, ha valaki nem szakbarbár, másrészt ha netán késöbb tovább akarná magát képezni, akkor ezekre (is) szüksége van. De azért ha valamit tud egy ember, az sosem árt, arról, hogy TE nem vagy képes többre annál, hogy megfözz egy ételt, még nem kell mindenkinek ezen a szinten maradnia.
Mellékesen amit irtál, hogy kémiából, matekból, fizikából, történelemböl tanitanak neki, az az általános müveltségbe beletartozik, viszont kémikusnak, matematikusnak, fizikusnak még belépöként sem lenne elég - ez olyan, mintha azt mondanád, hogy mindek tanitják a gyereknek a betüket, nem akarsz belöle irót nevelni.
Bár nem engem kérdeztél, de én például kutató vagyok.
Az általános tudás pedig azért kell, hogy a gyerek később el tudjon boldogulni a világban. Pl.: a közlekedés nagyrészt fizika; ha beteg lesz, vagy épp szexelni akar, akkor jól jön némi emlék a biológiáról; ha barkácsolni akar valamit, nem árt egy kis matek. He elé tolnak valami jutányos ajánlatot, nem baj, ha egyáltalán érti a szöveget.
Normális esetben persze nem sok dolog kell a tanultakból, de vészhelyzetben (pl elveszett az erdőben - hogyan jut ki; valaki megésült - mit kell tenni; stb) nem baj, ha van valami az ember fejében.
Én már nem bírom tovább az ilyen kérdéseket...
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..
Nem az a kérdés, hogy mivel foglalkozom, hanem az, hogy a szakmámon kivül még sok máshoz is értek.
De hogy válaszoljak: eredetileg mérnök vagyok, idöközben saját vállakozásunk van a férjemmel, ahol egyebek mellett a könyvelést és a z összes jogi részt én ntézem. Ezen kivül van 4 gyerekem, akik szerint jobban fözök, mint sok sok-csillagos étteremben, pedig van összeshasonlitási alapjuk. GYakorlatialg nincs olyan étel, amit nem tudnék recept alapján elkésziteni és több ezer olyan étel van, akit kivülröl, recept nélkül el tudok késziteni.
De ettöl függetlenül ismerem a történelmet, az irodalmat, biológiából, kémiából, fizikából és matematikából meg még korrepetálást is vállalok.
" mert gondolom a gyerkőcnek kell egy érettségi is.na ezért.meg h ne legyen akkora kőbunkó mint a kedves kérdező(a kérdése alapján) "
Szerintem te meg ülj be nyelvtanra, ha már helyesen írni nem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!