Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hány tételt kell megtanulnom...

Hány tételt kell megtanulnom matek vizsgára 35-ből?

Figyelt kérdés
Hány tételt kell megtanulnom matek vizsgára 35-ből, ha hármat kell húzni és ebből kettőt kell választanom, amit elmondok?:)
2012. jan. 25. 10:04
 1/8 anonim válasza:

ha teljesen biztosra akarsz menni akkor 34et... ha bátor vagy és szerencsés akkor elég a 2 is.

de a két véglet között is választhatsz ahogy érzed.

2012. jan. 25. 10:17
 2/8 A kérdező kommentje:
ez vicces:) valszám alapján gondoltam, hogy valaki meg tudja mondani a tutit:)))
2012. jan. 25. 10:20
 3/8 anonim ***** válasza:
A húgom összesen kettöt tanult meg és abból a kettöböl vizsgázott 5-ösre, a barátnöje meg kettöt hagyott ki és azt a kettöt kapta, természetesen megbukott.
2012. jan. 25. 10:24
 4/8 anonim ***** válasza:
tudod ez az egész attól függ hogy mennyire vagy mázlista de amugy 34et mert ha hármat huzol a 34ből és egyáltalán nincs mázlid és benne lesz az az egy amit nem tudsz akkor a másik kettőt még vigan elmondod... viszont ha 33at tanulsz meg akkor ott az esély hogy kihuzod a 2-őt amit nem tudsz+1et, akkor ugye az egyiket eltudod mondani a másikat meg nem... ha meg iszonyatosan mázlista vagy akkor elég 2őt megtanulnod..
2012. jan. 25. 10:33
 5/8 A kérdező kommentje:

ha úgy kalkulálok, hogy egyet "passzolhatok", akkor 35-1=34 és ebből kell kettőt tudni, akkor 2/34=0,58

kb. 6% az esélye, hogy kihúzok egy tételt.. nem?:)

2012. jan. 25. 10:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én megtanulnék 35-öt és utána szarnék arra mi lesz. Like a Boss.
2012. jan. 25. 11:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Vegyük az első esetet, ha biztosra akarsz menni. Ekkor van összesen 35 tétel. A kihúzott három tételnél négyféle eloszlás lehetséges:

1. Mind a hármat tudod - örülsz neki, valamelyiket "eldobod", mondod a másik kettőt, megvan a vizsga.

2. Kettőt tudsz, egyet nem - ez is jó, mondod azt a kettőt, amelyiket tudod.

3. Egyet tudsz, kettőről fogalmad sincs - akár még meg is lehet a vizsga, ha a tanár jóindulatú, de ez már nem biztos megoldás.

4. Egyiket sem tudod - majd legközelebb talán sikerül.

Tehát ahhoz, hogy biztosan átmenj, az kell, hogy a kihúzottak között legfeljebb 1 olyan tétel legyen, amit nem tudsz. Mivel szabadon húzhatsz a 35-ből, ezért ez azt jelenti, hogy összesen 1 tétel lehet, amit nem tanulsz meg, mert ha van egy másik is, akkor már megtörténhet, hogy kihúzod azt a 2-t, amit nem tudsz és vége a játéknak. Szóval ha biztosra mész, akkor 34 tételt kell megtanulnod.

A másik véglet a maximális optimizmus, mikor a lehető legkevesebbet szeretnél tanulni. Erre is ugyanaz a 4 eset érvényes, mint az előzőre, tehát legalább 2 tétel kell, amit tudsz, hogy meglegyen a vizsga. Ha ennél kevesebbet tanulsz meg, nem lehetsz benne biztos, hogy sikerül, de 2-nél már megvan az esély. Tehát ha eléggé bátor vagy, akkor akár 2 tétellel is nekivághatsz, aztán hátha azokat húzod ki.

2012. jan. 25. 12:15
 8/8 anonim válasza:
Nálam ez sajnos úgy működik, hogy amelyik tételt nem tanultam meg, akkor azt kb. 90%-os eséllyel húzom ki. Attól is függ, hogy általában ilyen helyzetekben milyen szerencsés szoktál lenni :) mert pl. volt egy oszt. társam aki tényleg minden tárgyból(érettségin) 2-2 tételt tanult meg, meg is mondta melyikek azok....hát nem azokat húzta? vannak ilyen emberek...én meg persze pár tétel kivételével mindet megtanultam és nyilván olyat húztam amit nem tudok :) ...........nagyon idegesítő......szóval én a helyedben megtanulnék legalább 34-et! :)
2012. jan. 25. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!