Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Jövőkép. Milyenek képzeled el...

Jövőkép. Milyenek képzeled el az életet 50-100 év múlva?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy szerintetek milyen lesz az élet itt a földön 50-100 év múlva... Milyen fejlesztések jelenek meg amik a mi mindennapi életünket majd befolyásolni fogják.
2012. jan. 10. 11:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát ez nehéz kérdés, erre én is kíváncsi lennék. Remélhetőleg az energia olcsóbb lesz, így fejlődhet a technika szépen, ami kényelmesebbé teszi az életet. Talán elkezdenek terjedni a fúziós erőművek, ha megéri. A magreakciókban sokkal nagyobb potenciál van, mint a sima kémiai reakciókban, csak ezt valahogy okosan kéne tudni hasznosítani. E=mc^2 adott, ha ezt gond nélkül oda-vissza tudnának alakítgatni gyorsan és viszonylag egyszerűen, akkor durva dolgokat lehetne csinálni. De ez jó darabig nem fog megvalósulni, ha egyáltalán megvalósul.
2012. jan. 10. 12:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy változtatunk-e a gazdasági berendezkedésen.

Ha marad az, ami most van, 100 év múlva már kifogyunk a technológiánk alapjainak számító nyersanyagokból, és a jövő olyan lesz, mint a múlt.

2012. jan. 10. 12:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát ezeken én is gondolkoztam. Mivel a népesség már igen nagy és folyamatosan növekszik szerintem még inkább manipulálni fogják a természetet azzal hogy gének által hibrideket hoznak létre. Például az arany búza vagy valami hasonló. Mivel ez már tényleg kivitelezhető vagyis kivesznek egy gént a meduzából ami a fluoreszkálásért felelős és beültetik egy nyusziba. Az eredmény sötétben fluoreszkáló nyuszi. Szerintem ezt a teknológiát használni fogják úgy az élelmezésbén mind az egészség ügyben.
2012. jan. 10. 12:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Kimutatták hogy 2015 után már csökkenni fog az olaj kitermelhetősége, és ezt meg fogjuk érezni, mivel a gazdasági növekedés is nagyban függ ettől.

Valószínűleg már nincs is idő átállni más energia forrásra (nem látunk tömegével elektromos autókat sehol), ezért valószínűleg nem vár ránk túl rózsás jövő, inkább recesszió, mint fejlődés.

2012. jan. 10. 14:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom hogy az emberek szociális fejlettsége is nagyon primitív. Akkor tudunk értelmes generációlat kinevelni ha kényszer van. Nézzetek meg a mai fiatalokat. Demokrácia szabadság, ez az eredménye, lelkileg gyengék, céltalanok, buták...

Arra végképp nem vagyunk kész hogy értelmesen tudjunk kezelni egy idegen és teljesen ismeretlen civilizáció esetleges kapcsolatát.

Amit előttem írtak azokkal is egyet értek teljesen. Fejlesztések lesznek, hogy fejlődés lesz e, az nem lehet tudni.

Az orvostudomány szerintem rengeteget fog fejlődni, ami a gazdagok számára elérhető is lesz, a szegényeket továbbra is torkon sz*rják majd.

Nem tudom, szerintem nem lesz túl rózsás.

2012. jan. 10. 15:39
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát valahogy igy lesz, de szerintem mivel az emberek többsége igen jól alkalmazkodik amind az olaj kitermelés látványosan csökkenni fog az autók is másképp lesznek kezelve igy elektromos autókat fognak gyártani.

De tényleg nemtudom miről lesz szó.Azért köszönöm válaszaitokat :)

2012. jan. 11. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!