Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen szakmát akarsz üzni?

Milyen szakmát akarsz üzni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 17:13
 1/9 anonim ***** válasza:
A legősibbet, abban van a pénz, már régen is tudták
2012. jan. 4. 17:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha választhatnék, és jó pénzt kapnák érte, akkor kardkovács lennék. : D

Mivel azonban nem élnék meg belőle, inkább maradok az informatikánál.

2012. jan. 4. 18:19
 3/9 A kérdező kommentje:
anyukám szerint én mindennek jó lennék,csak tanár ne legyek mert ő is az és rosszak a gyerekek meg kevés pénzt is kap...
2012. jan. 4. 18:21
 4/9 A kérdező kommentje:
kardkovács én kiskoromban akartam lenni. :D
2012. jan. 4. 18:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Dzsigoló lennék legszívesebben, de informatikus lett belőlem :S
2012. jan. 4. 19:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Vegyészmérnöknek tanulok, szeretnék majd saját üzemet indítani. Ha így lesz, akkor elvégzem a pszichológiát is, és mellékállásban betegeket fogadnék, vagy pszichológia helyett tanári diploma (mérnöki után gondolom az hamarabb megvan a közös tárgyak miatt) és kémiát tanítanék. A legjobb az lenne, ha az üzem menne "magától", tehát nekem csak a jogi és gazdasági részét kéne felügyelnem, de nem teljes munkaidőben. Mellette kémia + matek/fizika szakos tanár, plusz ha marad szabadidőm, heti pár alkalommal fogadnék pár beteget. Bár ennyit valószínű nincs az az ember, aki elbírna, szóval még elválik idővel.

Ha a saját vállalkozás valamiért nem jön össze, vagy ha nagyon felkelti egy téma az érdeklődésemet a jövőben, akkor fizika másoddiploma és kutatói pálya.

2012. jan. 4. 20:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Te aztán nem kispályázol
2012. jan. 4. 21:09
 8/9 anonim válasza:

Kedves Vegyészmérnök, nagyon tetszenek a céljaid! Bár nagyon nehéz lesz megvalósítani, de nem lehetetlen! Remélem, sikerülni fog! Tetszik, hogy reálisan gondolkodsz egyrészről, viszont az álmaid erősen élnek benned, és efelé mozdulsz minden reális lépéseddel. Fel ne add az álmaid!

Hogy én milyen szakmát űznék... jelenleg diplomás ápoló vagyok, és úgy néz ki, hogy az élettől is elmegy a kedvem minden egyes munkanap végére, csak a szabadnapok éltetnek, én ezt egyáltalán nem így képzeltem el, mint ahogy működik az egész, ráadásul ezt minden nap megkapom a kollégáktól is, hogy kis naív meg gyakorlatlan, ráadásul diplomás is, míg ők nem, és ők mennyivel jobbak mint én még így is, vagy pont emiatt... hah... És ahogy tudunk vagy általában nem tudunk gyógyítani, mert a lehetőségek annyira korlátozottak, hogy sokszor gyógyszert sem tudunk adni... és az a rengeteg ideges ember, akik csak várnak, és várnak, és délután elküldjük őket haza, mert nincs orvos, aki megvizsgálta volna őket a szakrendelésen, és nincs ápoló és nincs semmi... hát komolyan úgy érzem magam, mintha 20 évet öregedtem volna egy év alatt.

HA lenne elég tehetségem, ha kaptam volna hozzá elég képességet, akkor szívem szerint addig dolgoznék, amíg gyökerestül meg nem változtatnám az egészet, kezdve az oktatási rendszertől, egészen a gyakorlati megvalósulásig, kiügyködném az fizetések reális szintre emelését, az ápolók differenciálását, (pl. nehogy már a segéd, szakképzetlen nővér dirigáljon nekem, és vigye ki a gyógyszert a BETEGNEK, úgy, hogy engem meg sem kérdez, hogy kiviheti-e...)

És szívem szerint ezt megtűzdelném még magas szintű természettudományi műveltséggel, nagyjából kielégítene, ha elvégezném az orvosit.

De ezt ugye, már nem lehet...

2012. jan. 9. 10:55
 9/9 anonim válasza:
csecsemő és gyermekápolónak tanulok :)
2012. jan. 9. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!