Az emberiség valaha is fel fogja találni a fénysebességel való utazást, esetleg mesterséges féreglyukakon át utazunk az univerzumban?
Hááát azért ki tudja mi lesz még a jövőben. Ha netán kiderülne, hogy a tachionok léteznek (definíció: [link] akkor lehet a sima anyagot is át lehetne konvertálni ilyenné legalább az utazás idejére:)
Sőt vannak elméletek, hogy a világűr más helyein a planc állandó is más lehet amit ha sikerülne elérni lehet a határsebesség is megváltozna. Persze ez csak feltételezés de ha az emberiség nem pusztítja ki magát az elkövetkezendő pár millió évben akkor felfedezhetünk még új dolgokat.
Pont tegnap elött láttam a Discovery Chanell-en egy műsort az "időgépekről". Nos volt egy két eléggé kivitelezhetetlen ötlet, de volt ami megvalósítható. Egy Svájc-i tudós (a nevére már nem emlékszem) lézernyalábok segítségével modellezett egy féreglyukat :). Az ötlet jó volt csak a rendszer túl nagyra sikerült (10 cm hósszú 0,5 cm széles plexi cső). Ahogy hogy ezt megvalósítsák NaNo teknológiára van szükség amire jelenleg nincs pénze azegyetemnek vagy ilyesmi... Lényeg a lényeg 2012-re várhatóan elkíszítik a "féreglyukat". Egy egy hajszálnál is vékonyabb üreges cső lesz amin lézerek segítségével, valamit a protonokkat csinálnak. A csőben egy darab részecske lesz az időutazó.
Érdemes lesz erre odafigyelni :)
A fenti műsort én is láttam, csak az a National Geographice-en volt. Mindenütt azt hallani, hogy a féreglyukak térbeli átjárók és hogy úgy kell elképzelni őket, mintha egy félbegörbített lapnak a két végét kötnék össze. Szerintem inkább az univerzumokat kötik össze és csak rajtuk keresztül lehet univerzumból univerzumba menni. Lehet, hogy ez hülyeségnek hagzik, de létezik a multiverzum elmélet, miszerint nem univerzumban (jelentése: amiből csak egy van), hanem multiverzumban élünk. Ebben a multiverzumban végtelen sok univerzum van, és a velünk párhuzamos univerzumok majdnem teljesen ugyanolyanok, mint a miénk - csak kicsi eltérések vannak. Tehát a múltba utazni a saját univerzumodban (még kimondom ezt a szót párszor...) lehetetlen, ellenben egy párhuzamos univerzum (...) majdnem ugyanolyan múltját meg is tudod változtatni. Tehát egy vasútállomásnak kell elképzelni a multiverzumot, amelyen a vonatok sosem tolatnak.
Bővebb információkért írj nekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!