Ha nem eszem elég rendes ételt, ez által vitamin hiány alakul ki, akkor lehetséges az, hogy nem nő meg akkorára például az ember válla, mint rendes étkezés következtében?
tehát konkrétan a kérdésem az lenne, hogyha nem eszem elég rendesen kicsit " visszamaradott" leszek? tehát nagyobb vállam lehetne, nagyobb csípőm, magasabb lehetnék stb.
és ha igen 17 éves korom után van kilátás ennek megfordítására? Tehát van e még időm " kiteljesedni" ?
Köszönöm szépen. én amúgy 167 centi vagyok anyukám 171 volt! és apukám is 180 volt! gondolom túl kellet volna már nőnöm anyukámat. tavaly nyáron vagyis 2010 nyarán elmentem antropológushoz és azt mondták hogy elérhetem akár a 173 centiméteres magasságot is.
Igen az a probléma hogy rendszertelenül étkeztem, sőt többszzör fogyókúrában is részt vettem. De amúgy kis koromban nem fogtam fel milyen nagy jelentőséggel bírnak a rendes ételek és ebben hozámjártult anyám hanyagsága is. Alig volt itthon valami főtt étel, így mindíg rákényszerültem a saját pénzemből élelmet venni magamnak. Többször is mondtuk neki, hogy főzzön, első 3 napban mint egy konyhatündér utána folytatódott.. ez x alkalommal meg volt ismételve nem tudtam mit tenni. De csak most jöttem rá az ételek fontosságára és már nagyon bánom, hogy nem lehetek legalább 170 centi.
Viszont köszönöm a válaszokat mindenkinek ment a zöld kéz !
Nehogy azt hidd, hogy a főtt étel a minden!
Rizs, tészta helyett tökéletes a kenyér. Semmi plusz nincs az előbbi kettőben, ami miatt jobb lenne, mint a kenyér. Max. az élvezeti értéke. Tejet gondolom ittál eleget, zöldséget, gyümölcsöt is.
Az egyetlen dolog, amit nem tudom, ettél-e eleget, az a hús, tojás. Ezeket nyilván meg kell főzni vagy sütni. De ha ettél pl. sok halkonzervet, az is tökéletes. Az sem baj, ha nem ettél sok húst, de ettél tojást.
Tehát nem is biztos, hogy olyan nagyon számított, hogy nem volt főtt kaja. Még a rendszertelen étkezés se számít annyira, ha átlagban megvan a kajamennyiség. A fogyókúrás időszakaidat illetően, ha nem tartott 1 hétnél tovább és mondjuk évente 2-3x, nem hiszem, hogy bármit befolyásolt.
Amúgy én rendesen ettem, mégsem nőttem meg az anyukám magasságát! Én is 167 centisre nőttem, igaz, csak 1 centivel magasabb az anyukám, de mégis alacsonyabb lettem.
Apukám 177.
Vagy pl. ha ettél sok kolbászt, az is pótolta a húst.
Meg gondolom a suliban a menzán is ettél főtt kajákat.
igen igen
hús szerintem legfőképp kimaradt ami pedig mondjuk a csirkehús az nagyban hozzájárul a fejlődésemhez.
Na mind1 a lényeg hogy mostmár megszívtam, ez van.
De laglább majd az én gyerekemmel úgy foglalkozhatok ahogy tudok és akarok :) én nem fogom elkövetni ezt a hibát :) nagyon köszönöm szépen az eddigiek válaszát !
ÉS amúgy ez esetben mennyivel marad kisebb az illető? Tehát hány cm-ert "vesztett" el ?
körübelül.
Szerintem max. 2-3-at.
De látod, hogy én sem nőttem túl az anyukámat, pedig nem volt gond a kajázásommal.
a 14-es hozzászólónak nem sok fogalma van az egészséges ételekről, és az egészséges táplálkozásról.
Ha egy témában ennyire sötét vagy, akkor miért adsz tanácsot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!