Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hány bolygó alkalmas az élet...

Hány bolygó alkalmas az élet megjelenésére és fennmaradásásra, az univerzumumkban?

Figyelt kérdés
2009. máj. 20. 18:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

A szílicíum önmagában nem képes hosszú láncokat alkotni, de oxigénatomokkal felváltva igen, ezt nevezzük szilikonnak. Ebből legalább olyan változatos molekulák építhetőek, mint szénből.

[link]

2009. máj. 23. 19:38
 12/19 anonim ***** válasza:
53%
Végtelen számú bolygó alkalmas az élet megjelenésére és fennmaradására az univerzumban.Hogy miért?Mert jelenlegi tudásunk szerint az univerzum végtelen, márpedig ha végtelen akkor végtelen galaxis van, végtelen naprendszerrel és végtelen olyan nap amelynek van olyan bolygója ami alkalmas az élet fenntartására.
2009. máj. 25. 10:58
 13/19 escrogar ***** válasza:
85%

srácok ez így nem pontos.

az univerzum nem végtelen, csak minimálisan lassulva tágul, aminek nem tudjuk a végét, ezért a bolygók/galaxisok száma viszonylag állandó, csak távolabbra kerülnek egymástól, újak kevesen keletkeznek, jelenleg azt saccolják, hogy összeomlik ez a tágulás valamikor

2009. máj. 27. 08:29
 14/19 anonim ***** válasza:
22%

Kedves 08:29!

Ha szerinted nem végtelen, akkor majd ha odaérsz a "végéhez" beleütközöl egy kőfalba, vagy mi? :D És azon kívül mi van? És azon? És még kívülebb?

2009. máj. 27. 13:18
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem igaz ,hogy minimálisan lassulva tágul az univerzum, ha nem gyorsulva! Hát nme tudtad?!
2009. máj. 27. 17:42
 16/19 anonim ***** válasza:

Nah, figyuzzatok, úgy látszik, itt helyesbítésre van szükség :). Azon, hogy az univerzum végtelen, nem azt értjük alatta, hogy végtelen sok anyag (csillag, bolygó) van. Maga a világegyetem meg a világűr nem ugyanaz. A világűr, mint ahogy a neve is mondja, egy űr, egy semmi, s ez az ami végtelen. Ebben van egy véges kiterjedésű világegyetem, amely "csak" pár száz trillió fényév átmérőjű talán :D. Olvastam erről könyveket, és nem tudom, hogyan, de valahogyan meghatározzák a világegyetem tömegét. Ha ez a tömeg véges, akkor nem lehet végtelen sok anyag benne. Egyébként van olyan szemlélet is, mely a világegyetemet tartja végtelennek, és ha egy gyors űrhajóval közelíteni próbálnánk a "széléhez", azt sose érnénk el, mert vhogy mindig elkanyarodnánk. Ez olyan, hogy a Földnek sincs vége, széle, mégis véges kiterjedésű.

Egyébként azt nem tartom valószínűnek, hogy a világegyetem gyorsulva tágul. Ez szerintem nem igazán egyezik a fizika törvényeivel. Ugyanis a gravitáció az végtelen hatótávolságú, és az mindig összefelé fogja húzni a világegyetemet. Valószínűleg a tágulás mindig lassulni fog, de azt nem lehet tudni, hogy elér-e valaha is egy kritikus pontot, amikor is megállna, és visszafelé fordulna. Ez attól függ, hogy mekkora a világegyetem teljes tömege, és mennyi feketelyuk, s milyen hamar fog keletkezni.

Egyébként, ha az evolúcióban hisz az ember, akkor valószínűsítheti, hogy sok más bolygón is van élet. Ma a csillagászok azt kutatják még itt a naprendszeren belül is, hogy van-e víz a Marson, vagy a Titánon vagy ilyen helyeken. Ha van, akkor az életre is nyílik lehetőség. Szerintem viszont a víz messze nem elég az élet kialakulásához, főleg hogy ha a teremtést vesszük alapul. Ebben az esetben egyáltalán nem biztos, hogy bárhol másutt is van élet a világegyetemben. De talán úgyis lehetséges.

2009. máj. 28. 09:46
 17/19 Edward Cullen ® ***** válasza:
rendkívül kevés oylan bolygó van amely képes a komplex élet fentartására... még nem találtunk ilyet de biztos akad még néhány
2009. dec. 8. 21:45
 18/19 anonim ***** válasza:
12.
2009. dec. 8. 21:47
 19/19 anonim ***** válasza:
Eleve az életről alkotott elképzeléseink is csak a földi biológiára alapozódnak. Ez pont olyan, mintha egy olyan ember próbálná elképzelni az elefántot meg a bálnát aki egész életében egy zárt rendszerben lakott és max csak rovarokat látott. Egyszerűen lehet, hogy nem is jól keressük, mert is merül föl, hogy hol meg mit kéne nézni.
2014. márc. 21. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!