Megéri matek/töri tanárnak menni? Nehezek ezek a szakok?
Meg aztán technikailag is nehézségbe ütközöl: az egyiket a bölcsészkarok, a másikat a természettudományi karok oktatják, ez pár egyetem esetén nincs túl közel egymáshoz. Vagyis szimplán nem érnél oda az óráidra. Arról nem is beszélve, hogy a "szokványos" párosítások esetében valamennyire ügyelnek arra, hogy a kötelező órák ne fedjék egymást, de valószínűleg a matek és a töri esetében ez nincs így, vagyis időnként lenne pár olyan órád, amin kötelező lenne megjelenni, de nem tudsz... ami szívás.
A 4-es matekra meg én is azt mondom, hogy felejtsd el. A matekszak tényleg azoknak való, akik matekb.zik, matekversenyre járnak, és matekul gondolkoznak.
Ne feledd el amatekot, annak még hasznát veheted. Angolosból sok van, sokan veszik fel egy másik, kisebb nyelv mellé.
A matek szak tényleg nem sétagalopp, de a tanári könnyebb. De elég sok minden megváltozhat addira, mire elérsz az egyetemre, és lehet, hogy újra a hagyományos párosításokat engedélyezik csak.
Ha tanár akarsz lenni, akkor szerintem bőven elég lehet a 4-es matek is. Általában a matekszakon az embereknek talán az ötöde "matekb.zi". Akik tanárnak tanulnak, azoknak nem is olyan kemény matekot nyomatnak, mint mondjuk az elméleti vagy alkmatekosoknak.
Egy matekszakos ;)
nem feltétlenül kell elfelejteni a matek szakot, ha tanár akarsz lenni. A tanárszak ugyanis lényegesen könnyebb matek szempontjából, mint a matematikus vagy alkalmazott matematikus szakirányok, nem kell oda matekzseninek lenni.
szintén egy matematikus
Ezt a fajta párosítást mindenképp felejtsd el. Tanárnak egyébként nem érdemes menni, igen kevés a fizetése. Kezdőként kb. havi 70-et kapnál. No meg történelemtanárból Dunát lehet rekeszteni.
Viszont ha van angol tudásod, ill. más idegen nyelvtudásod, könnyen lehetsz idegenvezető, ha vágod a történelmet is. Na és ezzel már lehet keresni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!