Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Megéri matek/töri tanárnak...

Megéri matek/töri tanárnak menni? Nehezek ezek a szakok?

Figyelt kérdés
4es matek 5ös törim van. emelten hozom a törit de ott sok a pont 390 míg matekon DEben csak 200. olvastam, h nagy a kereslet utánuk meg jól keresnek. a töri nekem jobban fekszik de félek, h nem jönne össze. szerintetek? a kettő együtt menne?
2011. dec. 23. 20:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Elég fura párosítás, ismertem egy matek-ének szakos tanárnőt, már az szokatlan volt a számomra. Érdekes lehet gyököt vonni a mohácsi csatából. ☺
2011. dec. 23. 20:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát 4-es matekkal szerintem nem sok esélyed lenne elvégezni egy matek szakot. Lehet, hogy alacsonyabb a ponthatár, de attól még fényévekkel nehezebb a történelem szaknál. Mint párosítás se nyerő szerintem, történelem tanárból rengeteg van, matekra meg hiába van kereslet, ritkán alkalmaznak tanárt csak 1 tantárgyra.
2011. dec. 23. 21:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Meg aztán technikailag is nehézségbe ütközöl: az egyiket a bölcsészkarok, a másikat a természettudományi karok oktatják, ez pár egyetem esetén nincs túl közel egymáshoz. Vagyis szimplán nem érnél oda az óráidra. Arról nem is beszélve, hogy a "szokványos" párosítások esetében valamennyire ügyelnek arra, hogy a kötelező órák ne fedjék egymást, de valószínűleg a matek és a töri esetében ez nincs így, vagyis időnként lenne pár olyan órád, amin kötelező lenne megjelenni, de nem tudsz... ami szívás.

A 4-es matekra meg én is azt mondom, hogy felejtsd el. A matekszak tényleg azoknak való, akik matekb.zik, matekversenyre járnak, és matekul gondolkoznak.

2011. dec. 24. 02:56
 4/10 A kérdező kommentje:
akkor azt mondjátok felejtsem el a matekot?! és az angol/töri az?! másban nem igen gondolkozom :/ annyira nehéz eldönteni....
2011. dec. 24. 11:21
 5/10 anonim ***** válasza:

Ne feledd el amatekot, annak még hasznát veheted. Angolosból sok van, sokan veszik fel egy másik, kisebb nyelv mellé.

A matek szak tényleg nem sétagalopp, de a tanári könnyebb. De elég sok minden megváltozhat addira, mire elérsz az egyetemre, és lehet, hogy újra a hagyományos párosításokat engedélyezik csak.

2011. dec. 24. 18:51
 6/10 Stojkovic válasza:

Ha tanár akarsz lenni, akkor szerintem bőven elég lehet a 4-es matek is. Általában a matekszakon az embereknek talán az ötöde "matekb.zi". Akik tanárnak tanulnak, azoknak nem is olyan kemény matekot nyomatnak, mint mondjuk az elméleti vagy alkmatekosoknak.

Egy matekszakos ;)

2011. dec. 24. 23:00
 7/10 A kérdező kommentje:
de a töri/matek együtt nem lenne jó, mer más-más szakon nyomatják.... és nem tudnám megoldani ezt :/ de van a felvi.hu és ott pont úgy van a példa hozva ezért gondoltam, h hmm akkor biztos van is!
2011. dec. 25. 17:41
 8/10 anonim ***** válasza:

nem feltétlenül kell elfelejteni a matek szakot, ha tanár akarsz lenni. A tanárszak ugyanis lényegesen könnyebb matek szempontjából, mint a matematikus vagy alkalmazott matematikus szakirányok, nem kell oda matekzseninek lenni.

szintén egy matematikus

2011. dec. 27. 10:21
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! sokat segítettek...
2011. dec. 27. 19:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Ezt a fajta párosítást mindenképp felejtsd el. Tanárnak egyébként nem érdemes menni, igen kevés a fizetése. Kezdőként kb. havi 70-et kapnál. No meg történelemtanárból Dunát lehet rekeszteni.

Viszont ha van angol tudásod, ill. más idegen nyelvtudásod, könnyen lehetsz idegenvezető, ha vágod a történelmet is. Na és ezzel már lehet keresni!

2011. dec. 27. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!