Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért itt íratják meg a...

Miért itt íratják meg a válaszolókkal egyes kérdezők a házi feladatot?

Figyelt kérdés
2011. dec. 6. 14:55
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Konkrétan a két utolsó válaszadó által is megnevezett esetekre gondolok. Aki lusta, az ne a más hátán akarjon megélni... vállalja be, hogy a lustaságának következményei vannak és ha az, hogy a hiányzó házi feladata miatt jön egy szankció, akkor azt is viselje el.
2011. dec. 7. 08:42
 12/19 anonim ***** válasza:

"Aki lusta, az ne a más hátán akarjon megélni..."

Épp ma vettük az Evolúciós játékelmélet órán a kooperációt: a ritka stratégiának mindig előnye van. Egy ilyen oldalon, vagy az osztályban, ahol mindenki maga írja a házi feladatát, és mellette szívesen segít a másiknak a megírásban, annak nagyobb a fitnesze (számoljuk át "pillanatnyi előnyre"), aki a ritka stratégiát, jelen esetben az elterjedt kooperátorok között a csaló stratégiát követi. Ugyanis ő majdnem miden esetben kooperátorral találkozik, és amíg a kooperátornak van költsége és haszna (haszon mondjuk neki a zöld kezecske), addig a csalónak csak haszna van, hiszen nem fektetett bele gyakorlatilag semmit (tekintsünk el attól, hogy de, mert beírni a kérdést már költséggel jár).

Na... mire nem jó egy ilyen óra. :D (Igazából ennél azért többről van szó, de az elméleti alapot egészen jól lehet használni. Rabok dilemmája, vagy hótorlasz játék. Inkább az utóbbi.)

2011. dec. 7. 21:37
 13/19 A kérdező kommentje:

Ja csak az evolúció nem kimondottan erre az esetre alkalmazható :) de igazad van, a fajon belül is kell érvényesülni, és aki fittebb, annak nagyobb esélye van, és hogy ezt hogy éri el, az már azt lehetne mondani, az ő dolga - egyél vagy megesznek, nem? :) hogy ne mondjam az erősebb kutyás példát ugye :)

Egyébként pedig nálam a zöld kezecske nem motiváló tényező, a pontszámomat tekintve igencsak alacsony szinten vagyok, mert mindenképp megmondom a szájam ízét és ez ugye sokakat bánt :)

2011. dec. 7. 21:41
 14/19 anonim ***** válasza:

Az evolúciós játékelmélethez nem értek:D

Viszont szerintem azzal, hogy saját magam oldom meg a problémáim, sokkal többre megyek, mintha mással csináltatom meg.

Mert megtanulok gondolkodni, megtanulom jól használni a keresőt.

Aki meg mással írat meg mindent, egyszer úgy is pórul jár. Mivel nem lesz mindig ott vki, aki megcsinálja helyette a feladatát...

2011. dec. 7. 21:44
 15/19 A kérdező kommentje:
Ez igaz, és én is így látom. De attól még zavaró az hogy mennyire próbálnak egyesek kihasználni mást, és más mennyire hagyja magát kihasználni :)
2011. dec. 8. 08:10
 16/19 anonim ***** válasza:

"Jó érzés a toplista első helyén lenni (igaz, Band? :D ). Az ilyenekkel meg potya-pontokat lehet gyűjteni."

Mindennel egyetértek, de ezt a beszólást nem értem. Véletlenül ismerem az illetőt, és pont nem szokott pontokért válaszolni, ugyanúgy kioktatja a pofátlan házit-másokkal-megírató kérdezőket. Ha ennyire nem érdekel, hogy ki van az "élen", akkor nem is értem, hogy került ez egyáltalán szóba nálad.

2011. dec. 8. 09:23
 17/19 A kérdező kommentje:
Szerintem annyira nem fontos egy névtelen weboldalon a % meg a toplista!
2011. dec. 8. 14:48
 18/19 anonim ***** válasza:

16. válaszoló: kihagytam egy bekezdésváltást. Szóval jó érzés a toplista első helyén lenni - van, aki arra hajt. Én szoktam nézni, ki hol áll, még ha névtelenül is, azért jó látni, hogy kik vannak az élen. Erre vonatkozott a megjegyzés Bandról. Mert ő elég régóta stabilan vezet, szóval mindenki elismeri, hogy tud valamit.

Utána szünet, levegővétel: akinek az ilyesmi fontos, az azt is tudja, hogy az ilyen házi-kérdésekkel meg potya-pontokat lehet szerezni. És talán ez motivál arra, amit az egyik előző válaszoló írt, hogy annak ellenére megmondják a helyes választ, hogy már előttük valaki elküldte a kérdezőt, hogy használja a keresőket, ne mással írassa a háziját. Itt már nem Bandról van szó, hanem általában a jelenségről.

Bocs, néha gyorsan írok, meg az írás nem viszi át a mimikát, a hangsúlyt. Nem akartam szegényt rossz hírbe keverni, de ha ez jött le, látatlanban is bocsánatot kérek tőle!

2011. dec. 9. 00:28
 19/19 dq ***** válasza:

Mert szeretünk feladatokat megoldani (:

De most komolyan, példatárakat is nézegetünk, és szívesen veszünk mindenhol mindenféle feladatot, és sikerélményünk van, ha megoldjuk, és elégedetten vakarjuk a hasunkat (:

2012. jan. 24. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!