Miért itt íratják meg a válaszolókkal egyes kérdezők a házi feladatot?
"Aki lusta, az ne a más hátán akarjon megélni..."
Épp ma vettük az Evolúciós játékelmélet órán a kooperációt: a ritka stratégiának mindig előnye van. Egy ilyen oldalon, vagy az osztályban, ahol mindenki maga írja a házi feladatát, és mellette szívesen segít a másiknak a megírásban, annak nagyobb a fitnesze (számoljuk át "pillanatnyi előnyre"), aki a ritka stratégiát, jelen esetben az elterjedt kooperátorok között a csaló stratégiát követi. Ugyanis ő majdnem miden esetben kooperátorral találkozik, és amíg a kooperátornak van költsége és haszna (haszon mondjuk neki a zöld kezecske), addig a csalónak csak haszna van, hiszen nem fektetett bele gyakorlatilag semmit (tekintsünk el attól, hogy de, mert beírni a kérdést már költséggel jár).
Na... mire nem jó egy ilyen óra. :D (Igazából ennél azért többről van szó, de az elméleti alapot egészen jól lehet használni. Rabok dilemmája, vagy hótorlasz játék. Inkább az utóbbi.)
Ja csak az evolúció nem kimondottan erre az esetre alkalmazható :) de igazad van, a fajon belül is kell érvényesülni, és aki fittebb, annak nagyobb esélye van, és hogy ezt hogy éri el, az már azt lehetne mondani, az ő dolga - egyél vagy megesznek, nem? :) hogy ne mondjam az erősebb kutyás példát ugye :)
Egyébként pedig nálam a zöld kezecske nem motiváló tényező, a pontszámomat tekintve igencsak alacsony szinten vagyok, mert mindenképp megmondom a szájam ízét és ez ugye sokakat bánt :)
Az evolúciós játékelmélethez nem értek:D
Viszont szerintem azzal, hogy saját magam oldom meg a problémáim, sokkal többre megyek, mintha mással csináltatom meg.
Mert megtanulok gondolkodni, megtanulom jól használni a keresőt.
Aki meg mással írat meg mindent, egyszer úgy is pórul jár. Mivel nem lesz mindig ott vki, aki megcsinálja helyette a feladatát...
"Jó érzés a toplista első helyén lenni (igaz, Band? :D ). Az ilyenekkel meg potya-pontokat lehet gyűjteni."
Mindennel egyetértek, de ezt a beszólást nem értem. Véletlenül ismerem az illetőt, és pont nem szokott pontokért válaszolni, ugyanúgy kioktatja a pofátlan házit-másokkal-megírató kérdezőket. Ha ennyire nem érdekel, hogy ki van az "élen", akkor nem is értem, hogy került ez egyáltalán szóba nálad.
16. válaszoló: kihagytam egy bekezdésváltást. Szóval jó érzés a toplista első helyén lenni - van, aki arra hajt. Én szoktam nézni, ki hol áll, még ha névtelenül is, azért jó látni, hogy kik vannak az élen. Erre vonatkozott a megjegyzés Bandról. Mert ő elég régóta stabilan vezet, szóval mindenki elismeri, hogy tud valamit.
Utána szünet, levegővétel: akinek az ilyesmi fontos, az azt is tudja, hogy az ilyen házi-kérdésekkel meg potya-pontokat lehet szerezni. És talán ez motivál arra, amit az egyik előző válaszoló írt, hogy annak ellenére megmondják a helyes választ, hogy már előttük valaki elküldte a kérdezőt, hogy használja a keresőket, ne mással írassa a háziját. Itt már nem Bandról van szó, hanem általában a jelenségről.
Bocs, néha gyorsan írok, meg az írás nem viszi át a mimikát, a hangsúlyt. Nem akartam szegényt rossz hírbe keverni, de ha ez jött le, látatlanban is bocsánatot kérek tőle!
Mert szeretünk feladatokat megoldani (:
De most komolyan, példatárakat is nézegetünk, és szívesen veszünk mindenhol mindenféle feladatot, és sikerélményünk van, ha megoldjuk, és elégedetten vakarjuk a hasunkat (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!