Miért itt íratják meg a válaszolókkal egyes kérdezők a házi feladatot?
Ha magyarázatot is kérnek hozzá, érteni akarják, az tetszik, olyankor szívesen segítek (ha tudok), de mikor annyi a kérdés, hogy "Mi a megoldás? SOS-sürgős-azonnal", akkor hál' Istennek nem nagyon szoktak mások sem válaszolni. :D
(A "ki ír nekem esszét"-től meg hülyét kapok.)
En akkor szoktam segiteni, ha nekem is erdekes a pelda, kivancsi vagyok a megoldasra, kihivast jelent egy-egy re elfeledett modszer alkalmazasa. Foleg a bonyorult kemiai szamolos peldakat szeretem. Az a baj, hogy mostanaban eleg keves erekes kerdest tesznek fel a lusta diakok!
Amugy rohadtul nem erdekel, hogy ki hogy logja el a hazifeladatokat, vagy versenypeldakat, sot szeretnem azt hinni, hogy egyre hulyebbek lesznek, mert ezzel csak stabilizaljak a poziciomat a munkaeropiacon. ;-)
Vki azért, mert nem ért vmit, elakad, és segítséget kér. Ezzel nincs is baj, szívesen segítek.
D vki csak gusztustalanul, pofátlanul lusta. Arra sem képes, hogy rákeressen guglin....
De sztem nem is ez a legidegesítőbb. Hanem az, hogy vki meg is csinálja!!!!!
Iszonyatosan megalázó, mikor beírom vhova, hogy csinálja meg magának, mert az ő házija, ne itt írassa meg, erre jön vmi nagyokos, megírja a feladatot, és még le is olt, hogy mekkora szemét vagyok.
Nah az ilyet utálom.
Azt hiszem, senkinek sem az értelmes kérdésekkel van a baja. Lehet az házi, lehet dolgozat, készülés a zh-ra, csak érdekelte, bármi, ha nem annyi, hogy be kellene ütni a keresőbe, az meg kidobja. Ha tényleg egy minimális gondolkodást igényel, vagy olyan, amire hosszú, szép válaszokat, gyönyörű levezetéseket lehet adni - az ilyesmit a válaszadó is szereti, másnak is öröm olvasni.
Az igazi problémát valóban a "SOS, holnapra", vagy a "megírod helyettem?" és társaik adják. Ahol a diák egyszerűen lusta, a kereső nem segített, és neki csak a végeredmény, a kész feladat kell, az, hogy oda hogy jut el, mindegy, kijelölés-másolás-beillesztés-nyomtatás, kész a lecke. A másik az a kategória, amit be kéne ütni Google-be, majd az első találatot elolvasni, de ez nem megy. Véleményem szerint elenyésző azoknak a száma, akik három órát vesződtek könyvtárazással, és végül teljes kétségbeesésükben írják ide be a kérdést ahelyett, hogy a Google-höz fordultak volna, mert már ahhoz is fáradtak, hogy gondolkodjanak; inkább az jellemző, hogy meg sem próbálja. Ha mégis az első kategóriába esik, hát amint kipiheni magát, nevet egyet, hogy mennyire lökött volt, megköszöni, utánanéz. A második szokott visszabeszélni, hogy ő választ kért, nem kioktatást.
Az, hogy valaki mégis válaszol ezekre... kell az a fránya "zöld kéz", mert ez is jutalom, gumicsont. Jó érzés a toplista első helyén lenni (igaz, Band? :D ). Az ilyenekkel meg potya-pontokat lehet gyűjteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!