Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit jelent ez a mondat: "A...

Mit jelent ez a mondat: "A kultúra a társadalomtudományok egyik legvitatottabb termikus technikusa"?

Figyelt kérdés
2011. dec. 6. 10:04
 1/7 A kérdező kommentje:
Jajj elírtam, nem termikus, henam terminus.
2011. dec. 6. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:
A bölcsészek nem tudják definiálni azt, hogy pontosan mit is értenek a kultúra szó alatt.
2011. dec. 6. 10:49
 3/7 anonim ***** válasza:
ahogy az előző írta
2011. dec. 6. 10:56
 4/7 anonim ***** válasza:
31%
Ez a szöveg baromság! A kultúra nem társadalomtudomány!! Egyáltalán semilyen tudomány!Tehát nem jelent semmit, hadova butaság!Ezért büfészak a bölcsész mert ilyen hadovák semmire nem használhatók!
2011. dec. 6. 12:20
 5/7 anonim ***** válasza:

előző: a mondatban nincs is sehol, hogy azt állítaná, hogy a kultúra egy társadalomtudomány, ezt nem tudom, honnan szedted, de nem a fenti mondatból.

A kultúra a társadalomtudományok által előszeretettel használt fogalom, még sincs rendesen definiálva, eldöntve, nincs egy egyetemes megállípodás, hogy mit is értenek alatta.

Ezt mondja a fenti a mondat, szó sincs benne még megközelítőleg sem, hogy a kultúra egy társadalomtudomány lenne.

2011. dec. 6. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:

A mondat azt jelenti, hogy a "kultúra" definíciója a társadalomtudományokban vitatott, tehát nem tudják pontosan meghatározni, mit is értünk pontosan kultúra alatt.

A "terminus technikus" szakkifejezést jelent.

2011. dec. 6. 13:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves 4. pedig mielőtt leszólsz bárkit is, esetleg értelmezd a leírt mondatot, mert az egy másodpercig nem állítja, hogy a kultúra egy társadalomtudomány lenne! Ezt még akkor sem érthetted volna így, ha nem ismered a terminus technikus kifejezés jelentését...

Szóval lehet, hogy mégsem olyan büfészak az a bölcsész, ha már legalább megtanít mondatot értelmezni, nem...?

(És nem, én nem vagyok bölcsész!)

2011. dec. 6. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!