Mit jelent ez a mondat: "A kultúra a társadalomtudományok egyik legvitatottabb termikus technikusa"?
előző: a mondatban nincs is sehol, hogy azt állítaná, hogy a kultúra egy társadalomtudomány, ezt nem tudom, honnan szedted, de nem a fenti mondatból.
A kultúra a társadalomtudományok által előszeretettel használt fogalom, még sincs rendesen definiálva, eldöntve, nincs egy egyetemes megállípodás, hogy mit is értenek alatta.
Ezt mondja a fenti a mondat, szó sincs benne még megközelítőleg sem, hogy a kultúra egy társadalomtudomány lenne.
A mondat azt jelenti, hogy a "kultúra" definíciója a társadalomtudományokban vitatott, tehát nem tudják pontosan meghatározni, mit is értünk pontosan kultúra alatt.
A "terminus technikus" szakkifejezést jelent.
Kedves 4. pedig mielőtt leszólsz bárkit is, esetleg értelmezd a leírt mondatot, mert az egy másodpercig nem állítja, hogy a kultúra egy társadalomtudomány lenne! Ezt még akkor sem érthetted volna így, ha nem ismered a terminus technikus kifejezés jelentését...
Szóval lehet, hogy mégsem olyan büfészak az a bölcsész, ha már legalább megtanít mondatot értelmezni, nem...?
(És nem, én nem vagyok bölcsész!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!