Mi az a szinesztézia?
mármint ez egy betegség? rossz,ha valaki ilyen szinesztéziás?
olvastam róla neten,és eléggé úgy tűnik,én is az vagyok
13l
irodalom... érzékek keveredése
lehet betegségben is van ilyen nem tom
Legfeljebb szélsőséges formájában betegség, nekem is van, én többek közt a formákhoz társítok színeket.
Pl nálam a 4-es szám világospiros/rózsaszín, az 5-ös mélypiros, a 2-nek peding optikai színnel leírhatatlan, barnához és feketéhez hasonló ódon hangulatú színe van.
De a többi se egyszerűen csak szín, egyben olyan mint egy érzés, hangulat.
Probald ki az LSD-t es megtudod, hogy mi az a szinesztezia. :-D
A tool egyuttes enekese es zeneszerzoje is ebben "szenvedett", allitolag latta a hangokat. Ennek megfeleloen meglehetosen egyedi szamokat allitott elo.
köszi az értelmes válaszokat :)
amúgy abból gondoltam,hogy a számokat én is így képzelem el,nálam az 1 kék,2 zöld vagy narancssárga,3 piros,4 kék,5 az mindig zöld,6 barna,7 szürkés-kékes-lilás...szóval ilyen fura szín,a 8 lila...és stbstbstb
meg szoktam ilyeneken gondolkodni,hogy a számok milyen neműek
pl az 1:fiú,2:lány,3:lány,4:lány,5:fiú,6:fiú,7:lány,8:fiú,9:lány,10:hermafrodita,11 férfi és így tovább
mondjuk ez az utolsó szerintem csak pusztán hülyeség,de vannak még ilyen dolgaim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!