Szinesztézia. Van-e közületek szinesztéziás, és ha igen, konkrétan miben nyilvánul meg? Érdekelne, hogy Ti hogyan élitek meg, milyen formában tapasztaljátok meg ezt az érdekes jelenséget.
Szinesztézia: olyan mentális jelenség, amelyben egyik érzékszerv által keltett benyomás automatikusan aktivál egy másik érzetet, tehát például a betűkhöz vagy számokhoz az ember akaratlanul is színeket társít.
Egy jó ideje foglalkoztat a dolog, de sokáig nem tudtam, hogyan nevezik, ill. eleinte nem is gondoltam, hogy egyáltalán van erre elnevezés.
Az én agyam a napokhoz és a hónapokhoz rendel meghatározott színeket.
A környezetemben teljesen egyedül vagyok ezzel a "furcsasággal". :)
Én olyanokról hallottam, akik dalokhoz társítanak színeket. Hallanak egy zenét és színeket társítanak hozzá.
Úgy tudom valami össze van mosódva az agyban. Tehát 2 dolog nincs elkülönülve úgy, mint a másoknak hanem össze van mosódva. Valami híres festőnek vagy valakinek is volt ilyen csak már nem emlékszem ki az.
Ez nem baj és azt hiszem nem is lehet vele semmit sem tenni. Különleges vagy, ennyi :)
Én még most is:
Hétfő: világoskék, kedd: fehér, szerda: bordó, csütörtök: sötétkék, péntek: szürke, szombat: piros, vasárnap: fekete
A hónapokat halványabban "látom", mint a napokat.
Január: bordó, február: fehér, március: narancssárgás-pirosas, április: szürkéskék, május: piros, június: barna, július: bordó, augusztus: citromsárga, szeptember: szürke, október: vajszínű, november: sötétbarna, december: fekete :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!