A PIRAMISTEÁT Magyarországon miért nem gúlateának nevezik?
Mert ezek matematikai fogalmak, a matek ellen pedig a lakosság 90%-a be van oltva. Azt pedig minden hülye marletinges tudja, hogy ha a termék neve negatív asszociációt vált ki, akkor a termék halálra van ítélve. A piramis az jó, valami nagy, egzotikus, pozitív dolog, a gúla meg pláne a tertaéder meg rossz, mert matek és fuj.
Egyébként én eddig meg se néztem a filter alakját, tehát nem zavart, de ezek után se fog.
(Hovatovább a 20 oldalú dobókockámat se hívom dobóikozaédernek...)
Szerintem azt tök jól leírta a második, hogy a gúlateát meglátva a vásárlók sikítva menekülnek - ergo nem fognak vásárolni. A piramistea meg kimondottan vonzó.
Ettől függetlenül aki érettségire megy, az tanulja meg, mi a különbség a piramis és a gúla között (legegyszerűbben az, hogy matekban olyan kifejezés, hogy piramis, nincs! - van helyette négyzet alapú gúla).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!