Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A PIRAMISTEÁT Magyarországon...

A PIRAMISTEÁT Magyarországon miért nem gúlateának nevezik?

Figyelt kérdés
Csak az én fülemet zavarja?
2011. nov. 15. 09:54
 1/6 A kérdező kommentje:
avagy tetraáder is lehetne...
2011. nov. 15. 09:54
 2/6 anonim ***** válasza:
És a kockás füzetet miért nem négyzetrácsosnak? A leukoplasztot miért nem ragasztószalagnak? Kismillió ilyen szó van, aztán idővel megszokja az ember, tíz év múlva meg valaki feltesz egy kérdést, hogy "a piramistea régen piramis alakú volt?", és talán még meg is kapja azt a választ, hogy igen.
2011. nov. 15. 10:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert ezek matematikai fogalmak, a matek ellen pedig a lakosság 90%-a be van oltva. Azt pedig minden hülye marletinges tudja, hogy ha a termék neve negatív asszociációt vált ki, akkor a termék halálra van ítélve. A piramis az jó, valami nagy, egzotikus, pozitív dolog, a gúla meg pláne a tertaéder meg rossz, mert matek és fuj.

Egyébként én eddig meg se néztem a filter alakját, tehát nem zavart, de ezek után se fog.

(Hovatovább a 20 oldalú dobókockámat se hívom dobóikozaédernek...)

2011. nov. 15. 10:26
 4/6 A kérdező kommentje:
A 20 oldalú dobókocka esetén teljesen igazat adok neked, hisz ránéz az ember, és látja, hogy na az nem egy kocka. De a piramis és a tetraéder között ránézésre nincs nagy eltérés (körbe kell forgatni, hogy az ember rájöjjön), de matek érettségihez érve félrevezető lehet, ha tetraéder helyett piramis rögzül be a fejekbe.
2011. nov. 15. 10:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy az angolban a gúlára nincs külön szó, hanem azt hívják piramisnak, de a marketingesnek ez nem tűnik fel?
2011. nov. 15. 10:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem azt tök jól leírta a második, hogy a gúlateát meglátva a vásárlók sikítva menekülnek - ergo nem fognak vásárolni. A piramistea meg kimondottan vonzó.

Ettől függetlenül aki érettségire megy, az tanulja meg, mi a különbség a piramis és a gúla között (legegyszerűbben az, hogy matekban olyan kifejezés, hogy piramis, nincs! - van helyette négyzet alapú gúla).

2011. nov. 15. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!