Angolt kellene tanulnom. Hogyan?
Szedd le a Rosetta Stone 3 nevű progit, remekül meg lehet vele tanulni, kiejtést is tudod gyakorolni.
Torrenten megtalálod :)
Nem tudom, a pár hónap mit jelent, szerintem minimum fél év azért kellene. Sokan esküsznek az eredeti nyelven nézett filmekre, először persze felirattal. Vannak még jó kis könyvek is, a Tanuljunk Könnyen Gyorsan Angolul például egész jó. Esetleg tanfolyam, de abból nehéz igazán jót ajánlani.
Nem tankönyv, de jó kis összefoglaló:
Sziasztok. Mindkét eddigi válaszolónak köszönöm a tippet, ezt a Rosettát még nem ismertem, bevallom:)
A Dohár-féle könyv ismerős, mintha meg is lenne otthon, de majd megnézem.
Ha ilyen gyorsan kell, akkor kénytelen leszel effektív tényleg tanulni is.
De emellett nekem az válik be, ha "elárasztom" magam az adott nyelvvel: olvasok (rendes könyveket, fanfiction-öket, fórumot, MINDENT), hallgatom (zene, film, sorozat), írom (levelezés, fórumozás) meg persze beszélni is kéne, de nekem se volt arra nagyon lehetőségem, mégsem okozott igazán gondot, szóval ha a másik hármat csinálod, már jó vagy! Drukkolok! :)
4#4-es hsz-nek : hát, köszönöm a bíztatást, remélem, menni fog a dolog...
Azzal nem is lenne gond, hgy tanuljak, a kérdés sokkal inkább a metodika-tematika, illetve az idő, de ezek irrelevánsak, egyszerűen kénytelen leszek valahogy megoldani 2 gyermek mellett is..maradnak az éjszakák...
Nem tudom, mit szólnál hozzá, de talán megoldás lehet, ha nem valami "szükséges rossznak" fogod fel, hanem életformává teszed.
Pl. attól függően, hogy mekkorák a gyerekek, velük is lehet ám. Nekik is előnyük lenne belőle. :) Pl. angolul csinálni az esti programot. ("most fürdünk, vacsorázunk, lefekszünk...") Szóval érted. :)
Szia,
tulajdonképpen nem rossz ötlet, bár a gyerekek még talán kicsik, 3 évesek lesznek januárban, viszont játéknak fel lehet velük fogatni..
Egyébként nem érzem büntetésnek a dolgot, csak eddig, 40 évig el voltam angol nélkül, és most rá kell jöjjek, hogy vagy tanulok, vagy.....és a második vagy-nak a folytatását nem szeretném megtudni :-(
Minék kisebbek, annál könnyebben tanulnak. :) Nézzetek együtt angol nyelvű meséket, meg vannak ilyen mese-szerű nyelvoktató filmecskék, én állandóan néztem állítólag kiskoromban. :D Nem emlékszem ugyan, de tényleg könnyen tanultam a nyelvet. Azt mondják, az is segíthetett.
Egy próbát megér. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!