Egy távcsövet szeretnék venni, amellyel olyan tisztán kivehetö az égen apró pontnak látszó, csíkot húzó repülögép, mintha 50 méterre lenne. Milyen nagyítást válasszak?
10-es válaszolónak:
A 9-es válaszoló az 50 000 m-t nem magasságban értette, hanem a tőled mért távolságban. Pl. egy gép repül 34 000 lábon, (kb. 10 300 m) a légvonalban tőled mért távolsága 50 000 m, akkor mennyi a földön mért távolága? Ez a Pitagorasz tétel segítségével kiszámítható, hogy A²+B² = C²
Kisebb értékekért váltsunk km-re:
50²+10,3² =
2500 + 106,09 = 2606,09 Km, ami Gyök alatt = 51,049 Km (tőled ennyi km-re lévő település felett jár már a gép.)
Nekem egy 10x45 ös van http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0MX..
és ha a fejem felett megy el már volt hogy pont így láttam a gépet mint a képen .
Az hogy tényleg 50m re legyél tőle és ugyan olyan éles maradjon a kép mint a valóságban ha létezik is egy vagyon egy olyan távcső szerintem fölösleges.
Bár nem olyan,mint amelyik repülő 50 méterre van,de ez a minőség,és nagyítás elérhető...A minőség még jobb is,csak a Youtube-os feltöltéssel romlik a videó minősége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!