Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi történne ha kihalna az...

Mi történne ha kihalna az emberiség és csak 1 emberpár maradna?

Figyelt kérdés
Elgondolkoztam azon hogy ha csak 1 férfi és egy nő maradna a földön.Képesek e lennének benépesíteni a földet.Ne gondoljon senki bibliai célozgatásokra,inkább a logika oldaláról nézzük a dolgokat.Adva van egy emberpár akiknek születnek gyerekeik. Nos ha nem akarják hogy kivesszen az emberi faj kénytelenek saját családon belül úgymond szaporodni.Az érdekelne hogy szerintetek a mai ember képes e lenne feladni az erkölcseit és vérfertőzést elkövetni a fajfennartás érdekében.
2011. okt. 1. 14:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: de az alapítóhatás kimutatható, további genetikai vizsgálatokat még nem láttam róluk. Illetve azért ott volt egy viszonylag nagy alapító populáció, nem két ember. Nem pár évben kell gondolkodni, hanem rengeteg generációban.

Elvileg ha két "tökéletes genetikai egyedet" választunk meg alapítónak, és ők hajlandóak igen nagy számokat produkálni az utódgenerációkban, és feltehetően a vérfertőzés etikai gátja már egyáltalán nem számít, egy darabig nem lesznek nagyobb gondok (a súlyos fogyatékosokat ki lehet ejteni a szaporodásból, a heterozigócia mértéke fenntartható). Utána bejön az alapítóhatás, sodródás, de tegyük fel, ez sem vészes. Ezek után már csak a mutációs ráta határoz meg mindent. Van két egyed, gét genom. Ebből bármilyen kombináció - elvben - kijöhet, de új nem. A mutációk felszedése, a megfelelő mutációk kialakulása, elterjedése pedig nem két évezred egy kis populáció esetén. Ha az alapító egyedekben nem volt pl. zöld szemszínért felelős gén (tudom, nem egygénes, hagyjuk), akkor az utódokban sem lesz egyhamar. És így tovább, el lehet menni az összes enzim összes variánsáig. Lehet belőle probléma, de jó esetben nem nyilvánul meg idejekorán.

Ez persze nem válasz arra a kérdésre, ami téged érdekel. :) Szerintem az ilyesfajta "erkölcsi aggályokat", mondjon bármit is a természetes ösztön, át lehet ugrani vészhelyzetben, ma is megtörténik, pedig nincs semmiféle kényszer, hogy benépesítsük a Földet.

2011. okt. 1. 15:56
 12/22 hollófernyiges ***** válasza:
84%

Rövid idő alatt kihalnának. Tegyük fel hogy az egyik szülőben van egy betegséggén (mondjuk az agyfejlődést befolyásoló), a Mendel-törvények szerint a második generációban az utódok negyede már értelmi fogyatékos lenne. Márpedig a legtöbb emberben jónéhány káros gén van, ha nem is olyan egyértelműen betegséget okozó, csak éppen gyengébb, lassúbb, rosszabb immunrendszerű lesz. És ezek végig bennmaradnak, a legtöbb utód valahogy úgy nézne ki mint ez a beltenyésztett Habsburg-császár.

[link]

2011. okt. 1. 16:24
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Minden a szerencsén múlna. Lehet, hogy okosak lennének, és nem szaporodnának fel a hibák (lásd Ivánd, még ha nem is ketten voltak eredetileg), de lehet, hogy már az unokák, vagy a dédunokák között sokan süketen születnének. De lehet az is, hogy az értelmi fogyatékosok száma nőne meg, vagy tetszőleges betegség ütné fel a fejét.

Ráadásul azt is meg kell oldania a szülőknek, hogy a fiúk és a lányok ne együtt nőjenek fel, mert akkor testvérnek fogják érezni egymást, és nem lesz köztük szerelem.

2011. okt. 1. 21:28
 14/22 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem lennének képesek benépesíteni a földet! Az előttem szólók közül már páran kifejtették, hogy miért nem! Ahhoz, hogy egy faj fennmaradjon, legalább 30-40 ivarérett egyeddel kell rendelkeznie. Természetesen a nemeknek is megfelelő arányban kell eloszlania, tehát egy férfira akár több nőnek kell jutnia. Már csak azért is, hogy a szaporodás megfelelő ütemben történhessen. Ilyen körülmények között nyilván naivitás feltételezni a két szülő, két gyerek felállást. Ha a nők csak egy-két gyereket vállalnának be, hamar kihalna a faj, mivel számolni kell a gyermekhalandósággal, ill. a nőre leselkedő veszélyekkel is.
2011. okt. 2. 11:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok! Még annyit fűznék hozzá, hogy a monogámiát is hamar el lehetne felejteni. Az emberek már csak ilyenek.
2011. okt. 2. 11:46
 16/22 anonim ***** válasza:
69%

Hehe, itt mennyire lehetett nehéz dolga a festőnek?

[link]

(Francois III with his wife Marie-Therese and their children)

2011. okt. 4. 00:22
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A ruhák azért különböznek rajtuk.
2011. okt. 4. 11:24
 18/22 anonim válasza:
35%
Lenne 1 új Ádám és Éva
2011. okt. 7. 19:11
 19/22 anonim ***** válasza:
67%
Régi sem volt...
2011. okt. 7. 20:31
 20/22 zkriszti3 ***** válasza:
100%
A tv. foglalkozott ezzel a kérdéssel.Kiderült,hogy több száz ember kellene ahhoz,hogy ne haljunk ki.Betegségek,balesetek,viszályok,vándorlás miatti légyszám csökkenés.
2011. okt. 7. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!