Az IDŐGÉPNEK és a TELEPORTNAK van valami valóság alapja?
Sejtem hogy hülye kérdés, de meglehetne csinálni? Azt tudom hogy mai szemszögből nézve "LEHETETLEN" de 50-100év mulva is az lesz?(feltéve ha addig nem lesz világvége:D) SZERINTETEK?
szerintem ez egy érdekes téma...:)
köszönöm a normális válaszolóknak...
Az elsővel egyet értek.
Sok dologra mondták azt, hogy lehetetlen, most meg fillérekért utánad dobálják. :)
Mondanám, hogy bár az időutazás azért kicsit összetettebb dolog, de gondolom ugyan ezt mondták 50 éve az érintőképernyőre is. :)
Hú ennyi tudatlant egy rakáson...
Teleport.... molekuláris szinten NEM működik, csak szubatomi szinten létezik egy kvantumteleportáció evű jelenség. Ebből nem következik, hogy valaha is lehetséges lesz tárgyakat teleportálni, pláne élőlényeket. Például igaz az, hogy egy kis kődarabot a Mátrából a zsebemben el tudok vinni egy repülőgéppel Amerikába, de ebből nem következik az, hogy az egész Mátrát úgy ahogy van el tudom vinni a zsebemben... érted tán a különbséget. Ha meg többet kell fordulni, akkor az már nem ugyanaz.
A másik meg az időutazás: odafele elvileg nem kizárt, hisz mindannyian előre utazunk az időben, és nem kizárt, hogy ezt valaki a többieknél gyorsabban tegye, ezáltal előbb érjen el a jövőbe, mint a többiek. Visszafele viszont kizárt, ez azért elég jól be van bizonyítva (nem pusztán azzal hogy próbálták de nem ment). Azért vannak dolgok a fizikában, amikről viszonylag régóta tudjuk, hogy nem lehet (pl abszolút 0 fokot elérni), és azóta is makacsul lehetetlen.
Szóval igazából értelmetlen előremenni, mert ha már ott vagy akkor nem tudsz visszajönni, hisz akkor az visszaút lenne ami lehetetlen.
Tehát pusztán az, hogy valamit régen lehetetlennek hittek, nem jelenti azt, hogy mára egész biztosan lehetségessé vált, vagy a jövőben az lesz. Némelyik tényleg lehetetlen sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!