Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Létezik-e szerintetek (tapaszt...

Létezik-e szerintetek (tapasztalhatóan) egy kozmikus tudat?

Figyelt kérdés

Én egy másik emberen szerettem volna segíteni és számomra eléggé hihetetlen módon, nagyon nagy erővel megvalósult, amit (neki) kívántam (pedig a létrejött verzió nagyon valószínűtlen volt).

A bekövetkező eredmények nagy mértékben meghatározták mindkettőnk életét. (az eredmények pozitívnak mondhatóak)

Másodlagos kérdés:

Ha létezik, van-e köze a generációk óta a fejekbe tömött regionális isteneszmékhez, elképzelésekhez?

Az összes nagy világvallást (=kollektív vallást) álszentnek tartom, ahol inkább saját használatra elgépiesítik az embereket.

2011. szept. 24. 23:26
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

Nincs semmilyen kozmikus tudat. Az emberek agyának felépítése nagyon hasonló, ezért egyes szituációkban ugyanúgy viselkednek, ugyanarra gondolnak.

Nincs semmilyen természetfeletti, mindig csak bele kell gondolni a dolgokba.

2011. szept. 24. 23:32
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Támadnak az ezósok a Tudomány rovatban! Fusson, ki merre lát!
2011. szept. 24. 23:46
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
Van kozmikus tudat, rajta csüng mindenki, mint a szőlőszem a szőlőfürtön.
2011. szept. 25. 00:19
 4/8 anonim ***** válasza:
48%
Avallások tényleg csak a kozmikus tudat parányi részét tudják átfogni, és rendszerint elferdítik, főképp hatalmi célok érdekében. A vallások fölé kell emelkedni, ami ellentéte a puszta materializmusba való lesüllyedésnek.
2011. szept. 25. 00:22
 5/8 Pinocchio ***** válasza:
100%

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. szept. 25. 00:48
 6/8 anonim ***** válasza:

"Én egy másik emberen szerettem volna segíteni és számomra eléggé hihetetlen módon, nagyon nagy erővel megvalósult, amit (neki) kívántam (pedig a létrejött verzió nagyon valószínűtlen volt)."

Ez egy elszigetelt eset. Ha 10 esetből mondjuk 8-szor megvalósult volna, akkor el lehetne gondolkodni azon, hogy létezik valami kozmikus tudat. De ez így semmit nem bizonyít.

2011. dec. 8. 14:34
 7/8 anonim ***** válasza:
...és természetesen az ellenkezőjét sem.
2023. jan. 1. 17:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Szóval gondolom a feltett kérdés legfotosabb eleme, hogy ha van, felismerjük-e; ha lenne felismernénk-e..?
2023. jan. 1. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!