Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van olyan kísérlet ami azt...

Van olyan kísérlet ami azt próbálja igazolni, hogy üvegházas kolóniákat pl a Marson létre lehetne e hozni?

Figyelt kérdés

Azaz a környezetétől hermmetikusan elzárt üvegház, ahol maguknak termelik az telt, ill a növények az O2-t.

Remélemleht érteni a kérdést

2011. szept. 11. 10:35
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Értem, de én olyan egyszerű műszaki megoldásokra gondoltam amikkel le lehetne szigetelni az egészet. Amolyan redőnyszerűen. Nappal élükre állítva, este meg "lecsukva"

. Nem hiszem, hogy érthetően írtam le, mindegy.

Azért mind1 mert a Marsot csak példának írtam, ugyan ilyen jó a hold, mondjuk ott meg a meteorok miatt kéne folyamatosan cserélni egy külső múanyag védőréteget.

Oké, jön a kérdés, hogy gazdaságilag miért éri meg a holdra menni :-) Ez nem a kérdéshez tarozik, de szvsz onnan nagyon egyszerűen lehetne indítani űrezközöket, hiszen meg kell nézni az Apollo 11 felszállómodulját, mennyi energiával szállt fel, illetve a földről elindítani mekkora energia. Mondjuk oda is el kell juttatni az ezközöket, nyersanyagot. Gondolom a holdkőzetet megvizsglva rájöttek, hogy nincs ott semmi... De kísérleti bázisokat lehetne ott létesíteni. Persze lehet máshogy gondolnám, ha +10 % adót kéne fizetnem ez miatt :S Ok, meggyőztél, hülyeség az egész, T-ma lezárva.

2011. szept. 13. 22:24
 12/13 A kérdező kommentje:
2011. szept. 28. 19:34
 13/13 Kori3602 válasza:
Magyar wikin annyit írnak a Mars talajáról, hogy van benne elég szerves só, de a pH-ja nagyon magas (8-9) tehát rendkívül lúgos. Állítólag ezt is kibírja pár növény faj szóval nagy nehézségekkel akár szép kis földművelő kolóniákat lehetne csinálni oda... Az üvegházak szigetelését is megoldják ma már, főleg egy űrprogram keretén belül, a Nasa tudósok mindenre képesek :D
2013. jan. 21. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!