Van olyan kísérlet ami azt próbálja igazolni, hogy üvegházas kolóniákat pl a Marson létre lehetne e hozni?
Azaz a környezetétől hermmetikusan elzárt üvegház, ahol maguknak termelik az telt, ill a növények az O2-t.
Remélemleht érteni a kérdést
Értem, de én olyan egyszerű műszaki megoldásokra gondoltam amikkel le lehetne szigetelni az egészet. Amolyan redőnyszerűen. Nappal élükre állítva, este meg "lecsukva"
. Nem hiszem, hogy érthetően írtam le, mindegy.
Azért mind1 mert a Marsot csak példának írtam, ugyan ilyen jó a hold, mondjuk ott meg a meteorok miatt kéne folyamatosan cserélni egy külső múanyag védőréteget.
Oké, jön a kérdés, hogy gazdaságilag miért éri meg a holdra menni :-) Ez nem a kérdéshez tarozik, de szvsz onnan nagyon egyszerűen lehetne indítani űrezközöket, hiszen meg kell nézni az Apollo 11 felszállómodulját, mennyi energiával szállt fel, illetve a földről elindítani mekkora energia. Mondjuk oda is el kell juttatni az ezközöket, nyersanyagot. Gondolom a holdkőzetet megvizsglva rájöttek, hogy nincs ott semmi... De kísérleti bázisokat lehetne ott létesíteni. Persze lehet máshogy gondolnám, ha +10 % adót kéne fizetnem ez miatt :S Ok, meggyőztél, hülyeség az egész, T-ma lezárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!