Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan szeressem meg a humán...

Hogyan szeressem meg a humán tantárgyakat, hogy legalább tanulni bírjam? (többi lent)

Figyelt kérdés
10. osztályos, matematika szakos, teljes reál beállítottságú személy vagyok. Van két tantárgy: az irodalom és a történelem aminek egyszerűen semmi értelmét nem látom. Ezek olyan módon nem érdekelnek, hogy még egy anyagot sem bírok végig olvasni mert elkalandozok, akárhogy is koncentrálok. A kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e mondani pár jó tippet hogy legalább annyira érdekeljenek ezek a tantárgyak hogy el tudjam olvasni a leckét. (Viccelődő/humoros/offos hozzászólásoktól kérlek kíméljetek! Ha nem tetszik a kérdés, vagy ahogy fogalmaztam, vagy az egészet egy nagy baromságnak találod, ott van fent balra egy balra mutató nyilacska, arra rákatt és nem kell ezt olvasnod, és viccesnél viccesebb nem a kérdéshez tartozó hozzászólásokra pazarolni az idődet.)
2011. szept. 4. 20:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az irodalommal én is így voltam, az egyetlen költő Ady volt, akit nem szerettem ugyan, de legalább megértettem, hogy ki volt ő, tudtam róla beszélni. A többi költő az szinte mind egy mondattal jellemezhető volt számomra. Az egyik egy beképzelt f*sz volt, a másik depressziós, a harmadik egy kis b*zi, a negyedik egy fontoskodó akárki, az ötödik egy sexmániás, stb... :D nem értettem, hogy hogy lehet róluk oldalakat írni, általában bemagoltam az életrajzukat, és azt írtam le, és kaptam rá egy kettest... jó esetben.

A történelem se ment nagyon, bár azt könnyebb volt tanulni, viszont amikor érettségire felkészültem belőle, akkor nagyon megtetszett. Sokkal jobb volt átlátni az egészet, mint részenként tanulgatni. Észre lehetett venni a nagy összefüggéseket, meg látni az előzményeket, következményeket. Meg izgalmas volt végigkövetni az eseményeket, ahogy kifejlődött a mostani világ.

2011. szept. 5. 14:43
 12/13 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm , nem is hittem hogy ennyien írtok. Mindenhol látok hasznos tippeket, meg észrevételeket, köszönöm! A 23:14-esnek csak annyit mondanék hogy nézd már meg mi van a zárójelbe írva. Ezt is köszönöm: [link] , jó fejek vagytok:D
2011. szept. 5. 14:49
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem értem, mit találsz benne viccesnek, komolyan gondoltam.
2011. szept. 5. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!