Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A távcsöveknél mit jelent ha...

A távcsöveknél mit jelent ha a belépőlencse fényre forditva kék? Vagy ha narancssárgás-lila színű?

Figyelt kérdés

Van 1 régebbi távcsövem amit elakarod adni,és ezt a kérdést tették fel nekem hogy fényre forditva milyen színű a 2 lehetőség közül! én megnéztem és tiszta kék....csak nemtudom hogy ez jó vagy rossz, melyik szin mire utal:S Valaki tudna segiteni?

köszi:)

2009. ápr. 19. 22:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Az egy fény visszaverődést gátló bevonat (amikor a fény pl üvegfelületre ér, akkor egy része visszavarődik, ez a bevonat ezt hivatott csökkenteni).

Mostanság a rubintvörös a divat, ami egyébként a becsillogást is csökkenti elvileg, de(!) a kék vagy zöld színű távcső sem feltétlenül rosszabb.

Lényegében nem is a szín számít, hanem a bevonat, legjobb a teljes multi bevonat (lehet zöld,kék,piros), értelemszerűen ez a legdrágább is.

2009. ápr. 20. 22:14
 2/3 anonim válasza:
Szerintem lehet színszűrő is. Megvan hogy milyen szín mire jó. A zöld például a holdra.
2012. júl. 26. 13:14
 3/3 anonim válasza:
Persze a csillagászati távcsövekre gondoltam.
2012. júl. 26. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!