Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy lehet gyorsan megtanulni...

Hogy lehet gyorsan megtanulni 4 versszakot a Toldibol? Lécci valaki gyorsan válaszoljon, mert gyorsan megkéne tanulnom!

Figyelt kérdés
Remélem gyorsan kapok egy választ!Ha mást nem írjátok meg léccives hogy ti hogy szoktatok verset tanulni?Előre is köszi a válaszokat( remélem lesz minnél hamarabb)
2009. ápr. 16. 20:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Mondatoként megtanulod és hangosan felmondod. Tehát először megtanulsz két sort és elmondod hangosan. Aztán hozzátanulod a második két sort és elmondod az elsővel együtt. Aztán megtanulod a harmadik két sort és ismét elölről elmondod az egész verset. Fontos hogy hangosan mondd, ha kell szavald, mert különben nem rögzül! Ja és mindenképpen lefekvés előtt tanuld meg, éjszaka ülepszik, reggel pedig nézd át és suliba menet mondogasd el magadban még egy párszor. Így nem fogsz hibázni. Legalábbis nekem ez volt a módszerem és működött.
2009. ápr. 16. 20:42
 2/17 anonim ***** válasza:
97%
én két- három soronként szoktam
2009. ápr. 16. 20:43
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Nem muszáj lefekvés előtt tanulni, ahogyan az első válaszoló írta. Akármikor tanulhatod, de az nagyon fontos, hogy miután lefeküdtél, de még nem aludtál el, mondogasd magadban, amíg el nem alszol. Ez nagyon sokat segít. (Természetesen csak ebben az egy esetben kell MAGADBAN mondogatni, máskor, amikor éppen tanulod, akkor HANGOSAN.)
2009. ápr. 16. 20:50
 4/17 A kérdező kommentje:
ohhh köszi szépen éskb mennyi idő allat lehet megtanuli???
2009. ápr. 16. 20:53
 5/17 A kérdező kommentje:
tudom h így nem lehet megmondani de így nagygyából hány perc/óra??ti mennyi idő allatt tanulnátok meg?
2009. ápr. 16. 20:54
 6/17 anonim ***** válasza:
95%

Reggel is ezt kérdezted, azóta sem sikerült????

Mert akkor a válasz ez: leülsz, és ahelyett, hogy a csodára várnál, bemagolod. Ahogyan tehetted volna reggel óta ideáig kábé tízszer is.

2009. ápr. 16. 21:05
 7/17 A kérdező kommentje:
most kérdeztem ezt elöszőr :D már tudok 1 versszakot (mert mennem kellet kajálni így nemrég ültem le tanulni)ez a kérdés holvan mert hátha tudok még vlamit olvasni h h tanulhatnám még :D
2009. ápr. 16. 21:17
 8/17 anonim ***** válasza:
97%
Egy kis szünettel max 3 óra alatt bemagolható. A Toldi amúgy sem egy nehéz mű, a töttöröttö töttörött ritmusával :)
2009. ápr. 16. 21:17
 9/17 anonim ***** válasza:
96%

Mennyi időd van megtanulni azt a 4 versszakot?

Nekem anno általános iskolában rengeteg verset kellett tanulnom, majdnem minden irodalom órára egyet vagy kettőt. A Toldiból is elég sokat meg kellett tanulni.

Ha nagyon elhatározod magadban, hogy csak azért is megtanulod, akkor szerintem simán meglesz a 4 versszak 1 óra alatt. Közvetlenül a tanulás után szépen el fogod tudni mondani a verset, de kb. 4-5 óra múlva olyan lesz, mintha teljesen elfelejtetted volna. Ilyenkor át kell nézni egy kicsit, eltölthetsz vele mondjuk 10-15 percet, aztán majd este, lefekvés után mondogatod magadban. Ha ezt így megcsinálod, akkor legalább 2 hétig simán, zökkenőmentesen el fogod tudni mondani a verset. De rengeteg türelem kell hozzá!

Most csak magamból indultam ki, legalábbis én így tudtam megtanulni a verseket. De nekem nem valami fogékony az agyam az ilyenekre, szóval lehet, hogy neked sokkal könnyebben is sikerülni fog. Volt olyan osztálytársam is, aki egyik órára sem tanult verset, mégis felmondta 5-ösre. A titka annyi volt, hogy kb. kétszer elmondták előtte a verset, és már meg is jegyezte.

20:50-es voltam

2009. ápr. 16. 21:18
 10/17 A kérdező kommentje:
oksi köszi
2009. ápr. 16. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!