Hogy lehet gyorsan megtanulni 4 versszakot a Toldibol? Lécci valaki gyorsan válaszoljon, mert gyorsan megkéne tanulnom!
Reggel is ezt kérdezted, azóta sem sikerült????
Mert akkor a válasz ez: leülsz, és ahelyett, hogy a csodára várnál, bemagolod. Ahogyan tehetted volna reggel óta ideáig kábé tízszer is.
Mennyi időd van megtanulni azt a 4 versszakot?
Nekem anno általános iskolában rengeteg verset kellett tanulnom, majdnem minden irodalom órára egyet vagy kettőt. A Toldiból is elég sokat meg kellett tanulni.
Ha nagyon elhatározod magadban, hogy csak azért is megtanulod, akkor szerintem simán meglesz a 4 versszak 1 óra alatt. Közvetlenül a tanulás után szépen el fogod tudni mondani a verset, de kb. 4-5 óra múlva olyan lesz, mintha teljesen elfelejtetted volna. Ilyenkor át kell nézni egy kicsit, eltölthetsz vele mondjuk 10-15 percet, aztán majd este, lefekvés után mondogatod magadban. Ha ezt így megcsinálod, akkor legalább 2 hétig simán, zökkenőmentesen el fogod tudni mondani a verset. De rengeteg türelem kell hozzá!
Most csak magamból indultam ki, legalábbis én így tudtam megtanulni a verseket. De nekem nem valami fogékony az agyam az ilyenekre, szóval lehet, hogy neked sokkal könnyebben is sikerülni fog. Volt olyan osztálytársam is, aki egyik órára sem tanult verset, mégis felmondta 5-ösre. A titka annyi volt, hogy kb. kétszer elmondták előtte a verset, és már meg is jegyezte.
20:50-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!