Minél jobban mélyedek bele a csillagászatba, annál gyengébb lesz a hitem? Ti is így vagytok valahogy?
"az egyház is az ősrobbanáshoz igazítja a vallást amikor azelőtt hevesen tiltakoztak ellene."
szó sincs ilyesmiről.
sőt! most már a tudomány mozdult a teremtés felé.
"Ha a vallásba is kicsit belemélyednél, rájönnél, hogy hiába merülsz el a tudományokban, tudományos módszerekkel soha nem fogod megtalálni Istent. Aki a tudományt arra használja, hogy Isten létezését bizonyítsa, az rossz úton jár. A vallás/hit és a tudomány két külön dolog. Szerintem mind kettő fontos, és nem szabad keverni őket."
ezzel szemben ez áll a Bibliában:
"Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. "
"Ha a vallásba is kicsit belemélyednél, rájönnél, hogy hiába merülsz el a tudományokban, tudományos módszerekkel soha nem fogod megtalálni Istent. Aki a tudományt arra használja, hogy Isten létezését bizonyítsa, az rossz úton jár. A vallás/hit és a tudomány két külön dolog. Szerintem mind kettő fontos, és nem szabad keverni őket."
ezzel tulajdonképpen azt mondod, hogy a tudomány ne kutassa az igazságot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!