Valószínűségszámítás szerint mekkora esélyem van?
Figyelt kérdés
nyelvvizsgánál az igaz-hamis feladatnál ugye 1/2-el valószínűséggel találom el a jót,változik-e ez az arány attól függően hogy hány feladat van.És ha 60%-kel a sikeres vizsgához akkor milyen esélyeim vannak?(persze ha azt vesszük csak hogy tippelek)2011. aug. 11. 23:43
11/15 anonim válasza:
inkább matekot tanulj, ne nyelvet!
12/15 A kérdező kommentje:
na ezzel aztán sokat segítettél.remélem te büszke vagy magadra hogy jó vagy matekból és e mellé még egy bunkó,paraszt ember.
2011. aug. 12. 11:01
13/15 anonim válasza:
ma 08:13, mért írsz fasságokat?
3 kérdés esetén 50% (4/8)
4 kérdés esetén 25% (4/16)
5 kérdés esetén 50% (16/32)
6 kérdés esetén 34,38% (22/64)
10 kérdés esetén 37,7% (386/1024)
100 kérdés esetén 2,84% (ha jól ütöttem be mindent a gépbe, de ha nem, akkor is elenyésző)
Az esélye, hogy meglesz a 60%, ha mindent tippelsz.
14/15 anonim válasza:
15:51 És ez mégis hogy jött ki neked? Mert én eléggé részletesen leírtam a gondolatmenetem, és a hibát még mindig nem látom benne, tehát azt kell gondoljam, te írsz orbitális nagy hülyeségeket.
15/15 anonim válasza:
Miért kell egymást szapulni?
Nézzük meg, 3 válaszból legalább kettőnek jónak kell lennie.
Tegyük fel, hogy a helyes megoldás:
I I H
Az összes lehetséges megoldás:
III 2 jó
HII 1 jó
IHI 1 jó
IIH 3 jó
HHI 0 jó
IHH 2 jó
HIH 2 jó
HHH 0 jó
Mint látszik, 0.5 az esélye, hogy legalább kettő válasz jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!