Hogyan működik a villámfotózás?
Elnézést,ha rossz helyre tettem volna fel a kérdésem,de nem találtam megfelelőbb kategóriát.
Olvastam egy-két oldalon erről,de szeretném bővíteni a tudásomat.
Pl. nem egyértelmű számomra,hogy lehet-e/érdemes-e olyan digitális géppel fotózni,amin az exponálási idő fix.
Igazából minden érdekel.Szeretnék még ezen a nyáron nekiállni,mert nagyon érdekel,de nuku tapasztalatom van ebben.
Köszönöm!
Köszi,de ilyenfajta tételek nem szerepelnek a költségvetésben:D
Találtam jóárasított gépeket az ebay-en.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Szia,
Én linkeltem korábban a blogomat.
A fotózást egy éve kezdtem komolyabban, előtte kompakt géppel kattintgattam kevesebb sikerrel.
Most a fent említett gépem van és nagyjából úgy sikerülnek a képeim ahogy eltervezem, kellett egy kis rutin.
Annyi, hogy szerintem ne Canont vegyél, mert szarok a szeroraik, csak CMOS-t használnak (ez egy szerzor fajta) és egy enyhe lila árnyalata van a Canon-os képeknek, ami előny, hogy videó készítésben mérföldekkel jobbak mint egy akár milyen másik márka (kivéve a Hasselblad-ot, de az 5x annyiba kerül).
Ajánlani tudom a Nikon Coolpix-es gépeit. Barátnőmnek anno egy Nikon Coolpix P100-at vett az anyukája és egy remek gép, jobban teljesít egyes esetekben mint az én DSLR gépem.
Illetve ami még elég jó az a Lumix. Éles, szép képük van és tényleg jól működnek.
Ja és félreértés ne essék, nem vagyok fotós, vegyésznek tanulok, nem is szeretnék fotózásból élni, ez csak a hobbym(:
Értem.
Igazából én is csak hobby céllal szeretném űzni.Én gépésznek tanulok.Nem vagyok nagy művészlélek.A villámfotózásban is maga a folyamat fog meg,többek között az,hogy egy majdnem életveszélyes helyen kell türelemjátékot játszani:DMeg persze gyönyőrűek a villámok ,meg az azokról készült képek.Biztosan jó érzés lehet "lekapni" egyet-egyet.Na mindegy,hetekig tudnám sorolni,miért érdekel ez.
Amíg nem jön megint a "villámszezon",addig geometriákat fogok keresni és azokat fotózni.
Amúgy az általam ismert fotósok is nikon gépeket használnak.Szóval megerősítettél ebben.Viszont már beleszerettem a canon sx30-ba:D
De nézek nikon gépeket is.
Köszönöm!
Én meg azt mondom, hogy Nikon-t ne vegyél. A Nikon-ok 16MP felett nem tudnak jó képet csinálni. A képeik egyszerűen szétesnek.
Én idén kezdtem áprilisban a DSLR témát. Lassan de biztosan haladok. Most van egy 1100D-m és hozzá az alap kit obik és egy fix 50-es f/1.8-as obi. És még tervezem a további objektívek beszerzését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!