Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan működik a villámfotózás?

Hogyan működik a villámfotózás?

Figyelt kérdés

Elnézést,ha rossz helyre tettem volna fel a kérdésem,de nem találtam megfelelőbb kategóriát.

Olvastam egy-két oldalon erről,de szeretném bővíteni a tudásomat.

Pl. nem egyértelmű számomra,hogy lehet-e/érdemes-e olyan digitális géppel fotózni,amin az exponálási idő fix.

Igazából minden érdekel.Szeretnék még ezen a nyáron nekiállni,mert nagyon érdekel,de nuku tapasztalatom van ebben.

Köszönöm!

2011. aug. 7. 21:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én mondtam, Canon Power Shot SX 30 IS, ha megveszed jól jársz, kezdő gépnek pont ideális, ha nem veszed, marad pénzed cigire, piára.
2011. aug. 8. 23:19
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi,de ilyenfajta tételek nem szerepelnek a költségvetésben:D

Találtam jóárasított gépeket az ebay-en.

Köszi mindenkinek a válaszokat!

2011. aug. 9. 17:25
 13/16 A kérdező kommentje:
Megnéztem az általad ajánllott gépet.Nekem tetszik és ahhoz képest nem drága.Ma bementem a "hülye azért nem vagyok"-ba.Azt hittem,befonom a hajam,olyan árakat láttam.
2011. aug. 9. 23:45
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia,

Én linkeltem korábban a blogomat.

A fotózást egy éve kezdtem komolyabban, előtte kompakt géppel kattintgattam kevesebb sikerrel.

Most a fent említett gépem van és nagyjából úgy sikerülnek a képeim ahogy eltervezem, kellett egy kis rutin.

Annyi, hogy szerintem ne Canont vegyél, mert szarok a szeroraik, csak CMOS-t használnak (ez egy szerzor fajta) és egy enyhe lila árnyalata van a Canon-os képeknek, ami előny, hogy videó készítésben mérföldekkel jobbak mint egy akár milyen másik márka (kivéve a Hasselblad-ot, de az 5x annyiba kerül).

Ajánlani tudom a Nikon Coolpix-es gépeit. Barátnőmnek anno egy Nikon Coolpix P100-at vett az anyukája és egy remek gép, jobban teljesít egyes esetekben mint az én DSLR gépem.

Illetve ami még elég jó az a Lumix. Éles, szép képük van és tényleg jól működnek.

Ja és félreértés ne essék, nem vagyok fotós, vegyésznek tanulok, nem is szeretnék fotózásból élni, ez csak a hobbym(:

2011. aug. 17. 02:27
 15/16 A kérdező kommentje:

Értem.

Igazából én is csak hobby céllal szeretném űzni.Én gépésznek tanulok.Nem vagyok nagy művészlélek.A villámfotózásban is maga a folyamat fog meg,többek között az,hogy egy majdnem életveszélyes helyen kell türelemjátékot játszani:DMeg persze gyönyőrűek a villámok ,meg az azokról készült képek.Biztosan jó érzés lehet "lekapni" egyet-egyet.Na mindegy,hetekig tudnám sorolni,miért érdekel ez.

Amíg nem jön megint a "villámszezon",addig geometriákat fogok keresni és azokat fotózni.

Amúgy az általam ismert fotósok is nikon gépeket használnak.Szóval megerősítettél ebben.Viszont már beleszerettem a canon sx30-ba:D

De nézek nikon gépeket is.

Köszönöm!

2011. aug. 17. 17:36
 16/16 anonim válasza:

Én meg azt mondom, hogy Nikon-t ne vegyél. A Nikon-ok 16MP felett nem tudnak jó képet csinálni. A képeik egyszerűen szétesnek.

Én idén kezdtem áprilisban a DSLR témát. Lassan de biztosan haladok. Most van egy 1100D-m és hozzá az alap kit obik és egy fix 50-es f/1.8-as obi. És még tervezem a további objektívek beszerzését.

2013. aug. 9. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!